Chabab maakt het zich onnodig lastig tegen DVVA

Topklasser Chabab heeft het zich zelf onnodig moeilijk gemaakt tegen zaterdag tweedeklasser DVVA. Op Sportpark Drieburg wist de ploeg van Alami Ahannach toch de tweede ronde van de beker te bereiken door met 2-3 te winnen.

Anders dan de uitslag doet vermoeden is de overwinning van Chabab geen moment in gevaar geweest. Toch weet je maar nooit hoe het in een slotfase kan lopen als het verschil maar een treffer is. Kansen op de gelijkmaker kreeg DVVA nooit en van een waar slotoffensief was ook geen sprake daar was het verschil tussen de twee teams gewoon te groot voor.

_JBE6373

Al na tien minuten stond Chabab op voorsprong. DVVA, dat nog nauwelijks aan de bal was geweest, stond er bij en keek er na hoe de 0-1 tot stand kwam.  Het begon met de pass van Virgil Spier die vervolgens via Aziz Ouaouirst bij de behendige Issam el Bakkali kwam. Zijn pass werd vervolgens door Ibrahim el Ahmadi keurig afgerond. Een aanval uit het boekje. Op het middenveld en aanvallend klopte het allemaal wel bij Chabab maar in de defensie waar met name Billy Kaabah en Mouad Benchekh niet hun beste wedstrijd speelden oogt het vaak onzeker.

_JBE6399 Bram Borst stond namens de thuisploeg aan de basis van de eerste echte kansen. Er waren ruim twintig minuten gespeeld toen hij vlak voor doelman O’Niel opdook. O’Nel trad goed op maar moest daar wel zijn doel voor verlaten. De jonge en gedreven Tobie Leeden kon de afgeslagen bal niet in het lege doel krijgen. De hoek was te moeilijk en de afstand te groot. Maar het was wel een signaal. De kopbal van Stefan Baars was nog te slap om O’Niel te verrassen maar na een half uur was het dan toch raak.

Arian van Diermen speelt Benchekh uit door de bal eerste over  hem heen te spelen en hem daarna nog eens uit te kappen. Voor een verdediger uit de Topklasse zag dat er allemaal wel erg simpel uit, Van Diermen maakte het vervolgens knap af, 1-1. Trainer Ahannach: “ Zo als wij soms staan te verdedigen is ongelofelijk.  Bencheck moet die man gewoon voor zich houden en niet happen.”

_JBE6471 Vol goede moed begon de ploeg van Sjaak Tersteeg aan de tweede helft, met de wetenscha dat Chabab, net als voor rust,  80% bal bezit zou hebben.  Toen het negen minuten na rust 1-2 werd door El Bakkali nadat hij met individuele actie iedereen achter zich had gelaten leek er als nog ene hoge score in de maak.  Ozcelik kon van erg dichtbij niet scoren maar EL Ahmadi deed dat wel (1-3) omdat doelman Daan Waleson te lang wachtte met uitkomen.  Bakkali zag zijn schot, via Waleson, nog op de paal belanden maar meer kansen creëerde Chabab niet.

En DVVA? Dat werkte hard maar kon het niveau verschil daar mee niet compenseren. Invaller Johan Annema zorgde vijf minuten voor het eindsignaal nog voor de 2-3.  Het bracht Chabab nog even in verlegenheid. Zeker toen Spier vanaf de middenlijn de bal terugspeelde op zijn eigen doelman. Het was een Topklasser onwaardig.  Maar, zoals gezegd, kwam de overwinning nimmer meer in gevaar.

_JBE6464Ahannach: “ Dit soort hebben we nodig om vertrouwen te krijgen en achterin eens een keer de nul te houden. Maar als je dan ziet hoe wij soms verdedigen …. We geven zo makkelijk doelpunten weg. Ik ben als sinds het begin van het seizoen aan het zoeken naar de juiste opstellingen achterin, maar ook vandaag werd weer duidelijk dat ik het juiste recept dus nog niet gevonden heb. Onze defensie is in ieder geval niet onze sterkste factor.”

Kijk voor alle uitslagen uit het bekertoernooi op de bekerpagina in de groene balk.