Home / Algemeen / Chabab pakt ook Genemuiden

Chabab pakt ook Genemuiden

Chabab heeft vanavond in de kwartfinale van de landelijke amateurbeker voor districtbekerwinnaars ook Genemuiden aan de zegekar gebonden. In een knotsgek duel werd er uiteindelijk in de verlenging met 2-3 gewonnen. Het was de zoveelste zege voor Chabab in de laatste maand. De vraag begint te rijzen wie de ploeg kan stoppen.

Het leek er toch verdomd veel op dat Chabab vandaag uitgeschakeld werd. In de eerste helft had de ploeg van Alami Ahannach niet veel in te brengen en Genemuiden kreeg behoorlijk wat kansen. De verdediging van Chabab stond af en toe behoorlijk te slapen en de gasten mochten daarvan profiteren.  Genemuiden-spelers Anne van der Kolk en Herman van Piededen dit. Bij rust stond Chabab dus 2-0 achter en het avontuur in de bekerfinales leek voorbij.

Maar bij Chabab is de laatste tijd niets onmogelijk. Nadat trainer Ahannach behoorlijk boos was op zijn spelers in de kleedkamer, kantelde de wedstrijd. Chabab kwam beter in het spel en kwam dichterbij het doel van de tegenstander. Genemuiden bleef ook gevaarlijk, het was een echte strijd aan het worden. In de 74 minuut scoorde Jamal Dibi de aansluitingstreffer en 6 minuten later trok hij de stand gelijk. 2-2.

Daarna kreeg dit duel alles wat het bekervoetbal aantrekkelijk maakt. Genemuiden kreeg een rode kaart en ook Chabab speler Leandro Resida mocht vertrekken toen hij wraak nam na een keiharde overtreding op zijn benen. 10 tegen 10 en een verlenging. Aan het einde van de eerste helft van de verlenging trof Chevello de Rijp doel en zo leidde Chabab met 2-3. In het laatste kwartier was het nog even billenknijpen, maar Chabab zegevierde weer tegen een topclub.

Trainer Alami Ahannach zat op de zoveelste terugreis in de bus nog even na te denken.
Ahannach:’In de rust had ik een paar spelers wel aan willen vallen. Ze stonden te slapen. Omzettingen in de achterhoede hebben mijn spelers moeite mee, maar je moet wel honderd procent inzet tonen. Ik was echt boos. Na rust was ik weer trots. We winnen weer tegen een topploeg en weer in een uitwedstrijd. Ongelooflijk.’

Het zijn voor Chabab wel slopende weken.
Ahannach:’Ik ken de kaart van Nederland ondertussen wel uit mijn hoofd. We gaan gewoon vrolijk verder. Aanstaande zondag de echte finale om promotie naar de topklasse. Ik wil wel tegen AFC spelen volgend jaar. Gelukkig mag Resida gewoon meedoen zondag. Morgen even uitlopen en vrijdag en zaterdag nemen we rust. En zondag op naar Sneek.’

Het succesverhaal van Chabab kent weer een nieuw hoofdstuk. Een ploeg in ‘the flow’ is moeilijk te stoppen. Wordt vervolgd.

Send this to a friend