Chabab schakelt met negen man WVHEDW uit

Chabab heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg van Alami Ahannach was op eigen veld met 2-1 te sterk voor WV-HEDW. Een moeizame overwinning voor de zondag Hoofdklasser, dat na rode kaarten van Ande Bakmaz (twee keer geel) en Rahim Abdul de wedstrijd met negen man eindigde.

Zaterdag tweedeklasser WV-HEDW begon goed, maar al vroeg in de wedstrijd liet Thomas Wollersheim het twee maal in de afronding afweten. Daar slaagde Chabab niet veel later wel in. Een lage voorzet van Serginio Eijken werd slecht weggewerkt door de verdediging van WV-HEDW en Bilal El Amrani profiteerde hier optimaal van door van buiten het strafschopgebied na negen minuten onbereikbaar de 1-0 binnen te schieten.

Na de openingstreffer gingen beide ploegen gelijk op en grote kansen bleven uit. Chabab zag vervolgens verdediger Ande Bakmaz van het veld afgestuurd worden na zijn tweede gele kaart. Van het overtal wist WV-HEDW echter geen gebruik te maken. In de blessuretijd van de eerste helft breidde Chabab de score zelfs nog uit. Ahmed Chalile verloor het duel om de bal van Chabab-aanvaller Rahim Abdul, die de bal vervolgens onder WV-doelman Jordy Heimens schoot (2-0).

Rahim Abdul schuift de 2-0 namens Chabab binnen.

Na rust probeerde WV-HEDW op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Joey van Lemmeren kreeg daar een goede mogelijkheid voor, maar hij kwam oog in oog met Raymond Dirven hard in botsing met de doelman van Chabab. Uit die vrije trap voor de thuisploeg wist Eijken zelfs nog bijna de wedstrijd te beslissen. Hij schoot echter naast.

Toch lukte het de gasten na een klein uur om iets terug te doen. Uit een voorzet van Thomas Wollersheim kopte Van Lemmeren eerst nog op de lat, maar in de rebound wist hij 2-1 binnen te lopen. Het overtal konden de gasten niet benutten in de zoektocht naar de gelijkmaker. Chabab hing achterover en probeerde soms op de counter nog wat terug te doen. Vlak voor tijd kreeg WV-HEDW nog twee mogelijkheden, maar een vrije trap van Mick van Moerkerk ging voorlangs en Ahmed Chalili raakte even later de paal.

Chabab - WVHEDW

Chabab ging nog meer voor eigen doel hangen toen topschutter Rahim Abdul enkele minuten voor tijd met direct rood van het veld werd gestuurd. Trainer Alami Ahannach kon het niet geloven. “Er was helemaal niks aan de hand. Rahim maakte zich sterk en probeerde zijn tegenstander van de bal te zetten en die ging liggen. De scheidsrechter trok meteen de rode kaart, onterecht. Maar dat niet alleen, de scheidsrechter stond de hele wedstrijd niet al te best te fluiten.”

Dat de 2-1 uiteindelijk als eindstand op het scorebord bleef staan, was een opluchting Ahannach. “We kregen met een man minder nog kansen om op de counter de wedstrijd definitief te beslissen, maar dat hebben we nagelaten. Dan blijft een mogelijke gelijkmaker door je hoofd spoken. Gelukkig hielden we stand met de 2-1. Dat was voor ons het belangrijkste, alleen wel met twee onnodige rode kaarten.”

Ondanks de nederlaag was Martin Steenvoorden (WV-HEDW) trots op de prestatie van zijn ploeg. “We hebben het uitstekend gedaan. De spelers zijn tot het uiterste gegaan en bleven het volhouden tegen de muur van Chabab. Ik ben tevreden met de strijd die we hebben geleverd, helaas zat een 2-2 en strafschoppen er niet in. Het is heel jammer dat we hebben verloren, maar voor de groep geeft dit veel vertrouwen.”