Chabab verhuist per direct van DWS naar Blauw Wit

Topklasser Chabab zal per direct haar thuiswedstrijden afwerken op Sportpark Sloten op het hoofdveld van Blauw Wit.  De KNVB heeft al toestemming gegeven voor de verhuizing.  De onvrede tussen Chabab en DWS stapelde zich de afgelopen weken. Eerder was de fusie tussen beide clubs al afgeketst.

Aanstaande zondag zal Chabab  haar wedstrijd tegen VVSB al afwerken op Sportpark Sloten.  Bestuurslid Patrick Koppenaal: “Het was niet de bedoeling dat het nieuws nu al naar buiten zou komen omdat we nog een paar dingen moeten afhandelen met DWS. Maar goed het ligt nu al op straat en ik kan inderdaad bevestigen dat we per direct onze wedstrijden bij Blauw Wit gaan spelen. We hebben daar met hun voorzitter Bernard Frank goed afspraken over gemaakt.”

De fusie tussen Chabab en DWS ketste eerder dit seizoen voor de zoveelste seizoen. Koppenaal: “ De samenwerking verliep gewoon niet goed. Het zijn een heleboel kleine dingen maar het stond wel op het punt van escaleren. Dat willen we voorkomen. De druppel was dat Ties Diekema (voorzitter DWS, red.) afgelopen woensdag tegen het Stadsdeel  heeft aangegeven dat het mislukken van de fusie onze schuld is.. Dat is absoluut niet waar en kunnen we ook goed onderbouwen.”

Door de verhuizing speelt Chabab haarthuiswedstrijden de rest van het seizoen op kunstgras en heeft het dus niet meer te maken met een slecht veld. Chabab heeft echt nog steeds de intentie om te fuseren met DWS. Koppenaal: ” Maar voorlopig is het beter even ergens anders te spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)