Home / Homepage / Chabab verliest niet meer

Chabab verliest niet meer

Het gaat goed bij hoofdklasser Chabab. Sinds de komst van Alami Ahannach als trainer wordt er niet meer verloren en lijkt het degradatiegevaar geweken. Sterker nog, Chabab kijkt weer omhoog en hoopt stilletjes op een periodetitel. Het Amsterdamsche Voetbal vroeg aan trainer Ahannach hoe het er nu voor staat.

Wat trof je aan bij de club toen je werd aangesteld?
Ik trof een zeer getalenteerde spelersgroep aan met veel individuele kwaliteiten. Ik had al wat wedstrijden bekeken en zag dat er wel eens gewonnen werd door individuele acties, maar er werd niet echt als ploeg gespeeld. Daar ben ik meteen op ingehaakt.

Wat is jouw werkwijze?
Ik wil er eerst voor zorgen dat we organisatorisch goed staan en pas daarna kunnen spelers hun vrijheid nemen. Dit vraagt discipline in en buiten het veld. Op tijd komen en een goede uitstraling namens de club, dat soort dingen. Daarnaast hamer ik op passie en plezier.

Je schakelt Spakenburg uit voor de beker, een knappe prestatie.
Ik heb vooraf tegen de jongens gezegd dat wij net als Spakenburg over veel kwaliteit beschikken. We konden kiezen of we vooruit of achteruit wilden gaan lopen. We hebben voor het eerste gekozen. We wonnen nu met penalties, maar we hadden het ook al in de wedstrijd kunnen beslissen.

Op welke club hoop je in de volgende ronde?
Ach, AFC zal niet blij zijn als ze tegen ons loten. Wij kunnen het hun zeer lastig maken. IJsselmervogels zou ook prachtig zijn of een kleinere club waartegen je meer kans hebt om door te gaan. Ik wil gewoon iedere wedstrijd winnen.

Wat zijn nu de ambities in de competitie?
Als we zo door kunnen blijven gaan kunnen we misschien derde of vierde worden. De enige prijs die we kunnen halen is een periodetitel en daar wil ik best voor gaan.

Zo lijkt het tij gekeerd bij Chabab. Er is ook even tijd om bij te komen, want aanstaand weekend is er geen competitiewedstrijd voor de jongens van Ahannach. Daarna volgt er meteen een pittige wedstrijd tegen De Zouaven.