Chabab wil nu naar clubhuis Herenmarkt

Zondag Hoofdklasser FC Chabab is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen maar een speelgerechtigde accommodatie heeft het nog steeds niet. De club heeft haar oog nu laten vallen op de accommodatie van Herenmarkt op Sportpark Sloten.

Het huurcontract met stadsdeel Nieuw-West loopt op 31 juli af. Dan heeft de club dus geen accommodatie meer. Op sportpark Sloten staat het clubhuis van Herenmarkt leeg. Chabab wil dat graag huren. Tegen RTVNH zegt bestuurslid Patrick Koppenaal: “Als wij naar Herenmarkt gaan kunnen we weer jeugd aannemen. De kantine en de kleedkamers staan daar leeg. Hopelijk wil de gemeente meewerken en kunnen we weer verder groeien.”

Chabab heeft nog een huurschuld van 17.000 euro. Volgens Koppenaal komt dat mede door dat de club geen jeugd kon toelaten omdat het niet over een geschikte accommodatie beschikte. Koppenaal: “ Alle gesprekken met de gemeente wat betreft een nieuwe accommodatie lopen op het moment via juristen en advocaten. Ik hoop alleen niet dat het tot een rechtszaak komt, maar ingewikkeld gaat het wel worden.”

Chabab speelt op 24 juli haar eerste oefenwedstrijd tegen Topklasser Leonidas. Op 26 juli treedt het nieuwe team van Alami Ahannach aan tegen een ploeg uit Saudi Arabië. In verband met de ramadan begint die wedstrijd pas op 23:00 uur.

Foto: Website Herenmarkt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)