Chad de Jong helpt DWS aan drie punten bij Olympia Haarlem

Door het gewonnen inhaalduel tegen Olympia Haarlem is DWS in de zondag derde klasse C iets ingelopen op Bloemendaal en FC Weesp. De ploeg van Guus Uhlenbeek was met 0-2 te sterk voor de Haarlemmers dankzij twee treffers van clubtopscorer Chad de Jong. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op zeventien doelpunten.

Op het zware grasveld in Haarlem had DWS het niet heel gemakkelijk. “Wij waren de betere ploeg, maar maakten het onszelf onnodig moeilijk”, zegt De Jong. Onze technische jongens kwamen niet echt tot hun recht op het moeilijk te bespeelbare veld. We waren bijna alleen maar in balbezit, maar in de buurt van het strafschopgebied wilde het deze keer niet lukken.”

Des te typerend was dat beide treffers van De Jong uit dode spelsituaties vielen. Halverwege de eerste helft controleerde de fysiek sterke spits een hoekschop van Issam el Bakkali met twee tegenstanders in zijn rug, draaide richting het doel en schoot raak: 0-1. De thuisploeg mocht doelman Monne van Egmond vervolgens dankbaar zijn dat het verschil beperkt bleef tot één doelpunt.

Met een uur op de klok zorgde Chad de Jong voor de beslissing. Nadat Faruk Yurdugan invaller Charlton Graaven tegenhield in het strafschopgebied, kreeg DWS een strafschop. Deze werd door De Jong onberispelijk binnen geschoten: 2-0. “We hadden het verschil daarna eigenlijk nog groter moeten maken dan twee doelpunten.”

Door de overwinning staat DWS steviger op de derde plaats, op gepaste afstand van Bloemendaal en FC Weesp. “Het is zo jammer dat wij twee punten laten liggen tegen Bloemendaal op dezelfde dag dat Weesp verliest. Daardoor hadden we in kunnen lopen”, zegt De Jong. “Aan de titel denken wij nog niet. We moeten gewoon onze wedstrijden winnen, want ik ben er heilig van overtuigd dat zij nog wel punten zullen verspelen. Of het dan uiteindelijk voldoende is om het nog spannend te maken, zien we tegen die tijd wel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)