Chad de Jong (DWS) verkiest ZSGOWMS boven clubs uit derde divisie

Chad de Jong speelt komend seizoen voor ZSGOWMS. De spits komt over van DWS, waar hij één seizoen voor uitkwam. De Jong stond ook in de belangstelling van enkele clubs uit de derde divisie, maar koos uiteindelijk voor de Amsterdamse tweedeklasser.

De Jong maakte zijn keuze voor ZSGOWMS op basis van de ambities die de tweedeklasser heeft. “Na een goed seizoen met een aantal ups en downs heb ik voor mezelf besloten om naar een club te gaan die op een hoger niveau speelt. Er was onder andere interesse van een aantal clubs uit de derde divisie waaronder Hercules, OFC en Odin, maar de ambities van ZSGOWMS spraken mij erg aan. Daarnaast is de kans dat ik bij ZSGOWMS speel natuurlijk groter dan bij een club uit de derde divisie.

Ondanks dat de 23-jarige spits dit seizoen achttien keer trefzeker was voor DWS, is hij niet tevreden over het seizoen bij de derdeklasser. “We staan nu op de derde plaats maar hadden met het elftal waarmee we de competitie startten fluitend kampioen moeten worden. Er zijn alleen een aantal dingen binnen de club gebeurd die invloed hebben gehad op het team. Er hebben een aantal belangrijke spelers de selectie verlaten en dat heeft gevolgen gehad voor de resultaten. Ook zelf heb ik niet aan mijn verwachtingen kunnen voldoen. Ik wilde dit seizoen 30 goals maken, maar ik denk niet dat ik dat aantal ga halen.”

De Jong, die in het verleden uitkwam voor Huizen, NSC Nijkerk en Zuidvogels, hoopt met ZSGOWMS uit te groeien tot een stabiele hoofdklasser. “Ik wil met ZSGOWMS de komende seizoen promoveren totdat we de hoofdklasse hebben bereikt. Met de ambities van de club en enkele versterkingen moet dat ook te doen zijn. Daarnaast wil ik belangrijk zijn door veel goals te maken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)