Champagne mag voor AFC weer de koelkast in na brilstand tegen OSV

AFC heeft verzuimd om vandaag al de titel van de zaterdag tweede klasse A in de wacht te slepen. Op Sportpark Goed Genoeg eindigde het tegen OSV in een zeer teleurstellende wedstrijd in 0-0. Doordat AMVJ op eigen veld EDO versloeg moet de ploeg van trainer Benno Nihom nog minimaal een week wachten op het kampioenschap.

“Het verschil is nog steeds vijf punten, maar ik moet zeggen dat er toch een grafstemming heerst. Je wil het kampioenschap het liefst hier thuis binnen halen. Dan moet het volgende week maar gebeuren bij Monnickendam. Maar op dit moment heb ik hier een behoorlijke kater van”, aldus een aangeslagen Nihom na afloop.

IMG_1070

De titelstress zat er goed op bij AFC dat in de eerste helft nauwelijks wat kon creëren. Ook de gasten die nog goed meedoen in de derde periode konden er weinig tegenover stellen. Het betekende voor rust een heel gezapig duel met weinig hoogtepunten.

Pas vlak voor de pauze bracht de thuisclub wat leven in de brouwerij. Mitchell Faerber nam zijn ploeg bij de hand maar miste wat geluk. De spits kwam net tekort om een voorzet van Willem Deetman binnen te koppen, zag zijn prachtige individuele actie op de lat eindigen en mikte op aangeven van Justin Swart te hoog.

Ook de tweede helft was een lange tijd erbarmelijk saai. Inmiddels werd bekend dat AMVJ tegen EDO vlak voor tijd op een 2-1 voorsprong was gekomen, dus AFC had sowieso een treffer nodig voor het kampioenschap. Dit nieuws was bij de koploper belandt en het tempo werd opgeschroefd.

IMG_0928

Het leverde daarnaast ook mogelijkheden op voor de formatie uit Zuid. Een vrije trap van Floris Dokkum zeilde rakelings over en een knappe solo-actie van Swart werd goed onderschept door Marco Keevel. Invaller Westerhof ontbrak tien minuten voor tijd ook het geluk na een steekbal van Faerber.

De tijd begon te dringen voor AFC dat met alle risico’s nog meer op de aanval ging. OSV kreeg hierdoor wat meer ruimte op de counter en was in het slot een aantal keer levensgevaarlijk via invaller Tom Clobus. Ver in de blessuretijd kreeg Faerber uit een hoekschop nog een kans, maar zijn kopbal werd gekeerd door Keevel.

IMG_0952

Het kampioensfeest voor AFC staat nog even in de wacht. OSV heeft dit seizoen vier punten gesnoept van de lijstaanvoerder. Iets wat geen enkele andere ploeg in deze competitie is gelukt. “Voelt toch wel goed, zo’n feestje verpesten. Die jongens hebben hard gewerkt. Vol lof over mijn ploeg”, waren de woorden van Kai Meeuwsse die met zijn ploeg wel twee punten verloor in de strijd om de derde periode. “Maar zonder te gaan rekenen is het al gewoon een geslaagd seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)