Champagne voor De Dijk

De Dijk heeft de tweede periode gewonnen in de eerste klasse A van het zondag voetbal. De ploeg van Juan Fernanadez Coto won met 0-4 bij Uitgeest en zag naaste belager JOS Watergraafsmeer verliezen van Hoogland. De champagne kon open na afloop mede omdat Olaf Lindenbergh drie keer scoorde.

Na de zege op Zeeburgia zaterdag was er al een goede stap gezet. De Dijk mag zich dan ook met recht de winnaar van het Paasweekend noemen. Als enige van de drie koplopers pakte het zes punten. Zeeburgia haalde er drie en JOS bleef zelfs puntloos en zag daardoor de tweede periode aan haar neus voorbij gaan.

De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Na 25 minuten was het Chakib Tayeb die een combinatie met Xavier Amanda goed afrondde. Vier minuten later tekende Lindenbergh voor zijn eerste treffer van de middag.

Nadat Uitgeest in de beginfase van het tweede bedrijf wat aandrong en doelman Michel van Kampen een keer reddend moest optreden kwam De Dijk niet meer in gevaar.  Na een kwartier in de tweede helft schoot Lindenberg, op aangeven van Tim Ruder, raak van de rand van het strafschopgebied. Vijf minuten voor tijd herhaalde hij dat kunststukje door ook voor de 0-4 te zorgen.

Na afloop hoorde men dat JOS met 2-1 verloren had van Hoogland en dus kon de champagne in de kleedkamer open.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto Tery Bone: Erik Piket  is druk bezig om de champagne te ontkurken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!