Home / Algemeen / Charles Kooij (Purmersteijn zaterdag) stopt per direct: “Helemaal klaar met dat revalideren”

Charles Kooij (Purmersteijn zaterdag) stopt per direct: “Helemaal klaar met dat revalideren”

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn kan niet meer beschikken over Charles Kooij. De 27-jarige linksback, ook één van de initiators van het team, heeft vanwege een knieblessure besloten per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Nog voordat Kooij te horen kreeg wat er precies aan de hand was, had hij zijn tas al ingeleverd. Hij is ‘helemaal klaar’ met al dat revalideren. “De laatste drie jaar heb ik geen seizoen meer gehad waarin ik helemaal fit ben.” Zo scheurde hij bij De Kennemers in anderhalf jaar tijd drie keer zijn enkelbanden af. “Toen heb ik al lange tijd thuisgezeten en dat kost me teveel geld. Ik wil het ook niet meer, dat revalideren, dat ik een tijdje niet kan werken.”

Als zelfstandig aannemer moet Kooij fysiek zwaar werk aankunnen. Dat kan nauwelijks nu hij de komende vier weken met een brace moet rondlopen. De orthopeed adviseerde hem voor de mri-scan al te stoppen met voetballen. “Het is heel jammer, maar op een gegeven moment moet je ook aan andere dingen denken als je elk jaar met een blessure rondloopt. Wil ik dat nog wel? Met elke keer revalideren raak je het plezier een beetje kwijt. En uiteindelijk moet er toch brood op de plank komen. Nu loop ik ook alweer vier werken achter de feiten aan.”

De verdediger is na Dave Hiddes en Ronnie Roomeijer de derde speler van de zaterdag derdeklasser voor wie het seizoen er vroegtijdig opzit vanwege een knieblessure. “En dan mag ik nog in mijn handen knijpen dat het niet mijn kruisband is”, zegt Kooij gelijk. Voor hem valt het relatief mee met een beschadigde binnenband. Toch zet hij direct een punt achter zijn loopbaan. Wel wil hij aan het zaterdagelftal van de Purmerenders verbonden blijven. “Ik hou nog teveel van het spelletje en ben toch één van de mede-oprichters.”

Foto: Jeroen Hijlkema