Home / Algemeen / Charles Loots: “IVV moet weer positief in het nieuws komen”

Charles Loots: “IVV moet weer positief in het nieuws komen”

IVV degradeerde een paar weken geleden via de nacompetitie uit de derde klasse door twee keer te verliezen van DWS. Vooral in de lokale media in Landsmeer kreeg de club het nodige over zich heen. Voor trainer Charles Loots is de tijd nu aangebroken om de club weer positief in het nieuws te brengen.

Loots: “De berichtgeving was zeker niet positief en dat is niet terecht, vind ik. Natuurlijk zijn we gedegradeerd, maar er wordt heel hard gewerkt om er wat van te maken bij de club. We hebben een heel jong bestuur en we moeten weer vanaf nul beginnen. En zo slecht was het allemaal niet wat we hebben laten zien in de laatste periode van de competitie.”

Foto John Beckman: Charles Loots vlak voor de degradatie wedstrijd tegen DWS
Foto John Beckman: Charles Loots vlak voor de degradatie wedstrijd tegen DWS

Loots stapte halverwege het seizoen in nadat Jan de Haze was vetrokken. Loots: “We hebben gewoon heel veel punten gepakt en pas op de laatste dag kwamen we te kort. We moesten tegen AGB, dat kampioen kon worden. Die waren gewoon te sterk voor ons. En in de nacompetitie traden we aan tegen de slechtst mogelijk denkbare tegenstander. DWS was echt de beste ploeg uit de hele nacompetitie. Het bestuur zei een paar maanden geleden al dat het zou voelen als het winnen van de Champions League als we er in zouden blijven. Helaas is dat dus niet gelukt.”

En nu moet IVV weer vanaf nul beginnen in de vierde klasse. Loots: “Het is een fantastische dorpsclub en komend seizoen moeten we gewoon weer om de prijzen spelen. We hebben een goede selectie voor dit niveau en moeten gewoon weer gaan bouwen. En ik ben er van overtuigd dat dat goed gaat komen.”

IVV, dat zo’n zes spelers zag vetrekken, heeft zich voor komend seizoen versterkt met Henk Abercrombie (HBOK), Hachim Daoudi (JOS Watergraafsmeer), Stefan Ket (Schoten), Raymond Alexandre, Iwan Zandwijken, Thomas ter Bruggen (allen Arsenal zondag).

Voor Loots wordt het trouwens een seizoen dat alleen maar om voetbal gaat draaien. Naast zijn hoofdtrainerschap bij IVV wordt hij Hoofd Jeugdopleiding bij hoofdklasser Swift.

Foto boven Mario Wormhoudt: DWS – IVV