Charles Loots (IVV) vindt in Geinoord nieuwe club

Charles Loots gaat komend seizoen aan de slag bij Geinoord. De oefenmeester, die het na tweeënhalfjaar IVV tijd vond voor iets anders, volgt bij de zaterdag tweedeklasser de vertrekkende David Toxopeus op.

Het was allemaal heel snel gegaan. Dinsdagavond sprak Loots met een delegatie van de club, inclusief spelers, donderdagmiddag werd alles afgerond. “Ik heb open kaart gespeeld en gezegd dat er ook andere clubs geïnteresseerd waren. Die heb ik afgezegd omdat Geinoord heel snel was met handelen. Het is een club met heel veel ambitie. Ze willen graag terug naar de eerste klasse en ik denk dat ik de juiste persoon ben om die stap met ze te maken.”

De oefenmeester, die na dit seizoen ook stopt als jeugdtrainer bij FC Volendam, weet wat hem te wachten staat. Nieuwegein is immers niet om de hoek. “Dat het een andere omgeving is, is voor mij de grootste uitdaging. Ook voor de club. Voor mij zijn het nieuwe gezichten, mensen die ik niet ken, nieuw elan. Ik heb altijd clubs uit de regio Amsterdam gehad en nu zoek ik bewust die uitdaging. Zo kan je ook nieuwe ideeën opdoen.”

Hoewel Loots zijn nieuwe werkgever nog niet heeft zien spelen, kreeg hij een goed beeld van de huidige nummer vijf van de zaterdag tweede klasse B. “Van wat ik heb gehoord, zit er veel meer in. Ik heb het gevoel dat het ook mogelijk is, dat ik mijn ideeën erin kwijt kan. Ik zit vol met ambitie en de club heeft dat ook. Vanuit mijn eigen visie wil ik een goed model neerzetten waar we succes mee kunnen boeken. Als ze dit jaar de stap niet maken, wordt voor mij promotie naar de eerste klasse het doel. De club straalt dat uit en daar wil ik graag aan meewerken.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV