Charles Loots nieuwe trainer Marken

Charles Loots, de huidige trainer van FC Weesp, is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer van SV Marken.  Donderdagavond bracht de zaterdag eersteklasser dat naar buiten. Loots neemt het over van de huidige interim trainer Bram Berkhout die tussentijds Said Ouaali verving.

Loots liet begin januari al weten FC Weesp na drie jaar te verlaten. Hij zei toen: “Ik ben gewoon op zoek naar iets anders. Meer niet. Ik heb het geweldig naar mijn zin. Ik ben bezig met mijn oefenmeester 1 en loop stage bij Huizen. Zo ’n club zou natuurlijk fantastisch zijn. Al kiezen ze bij dat soort clubs altijd voor de vertrouwde namen. Ik heb ook wel wat lijntjes uitgegooid  maar ik ben niet zo van het solliciteren”. Om daar vervolgens lachend aan toe te voegen: “En als het allemaal niets wordt dan ga ik zelf wel weer voetballen. Als het helemaal niets wordt dan zou dat wel een behoorlijke streep door de rekening zijn want ik vindt dat ik het goed gedaan heb”.

Zelf voetballen hoeft hij dus niet meer te doen want de 45-jarige trainer gaat aan de slag bij SV Marken. De voormalig hoofdklasser is nog lang niet veilig., De club staat momenteel op een tiende plaats en moet uitkijken voor degradatie. Loots: “Ik heb goede hoop dat ze er in blijven, daar ga ik in ieder geval wel van uit en als dat niet zo is dan loop ik dar niet voor weg en moet ik ze zo snel mogelijk terugbrengen.”

Loots komt dus over van Weesp en daarvoor was hij trainer van CTO’70. Loots: “Toen Said Ouaali wegging tijdens het seizoen (Hij ging naar de A-junioren van Ajax, red.) heb ik op aanraden van mijn stagebegeleider Tijs Schipper (De huidige trainer van SV Huizen, red.) gelijk een brief geschreven. Ze hadden vijftien kandidaten en na de eerste ronde waren er nog drie over. Vorige week donderdag heb ik mijn tweede gesprek gehad en afgelopen maandagwaren we er uit. Ik heb er veel zin in want SV Marken is ene parchtige club waar ik graag wil werken.”

In het Noord-Hollands dagblad zegt Marken voorzitter Henk Zeeman: “We hebben twee jaar lang veel onrust gehad rondom de trainerspositie. We willen rust in de tent. Nu hebben we een trainer die net zijn TC1-diploma heeft gehaald. Voor hem is het een mooie kans en voor ons een mogelijkheid om voor continuïteit te zorgen.”

Voor dat Loots op Marken aan de slag gaat met hij er eerste nog voor zorgen om FC Weesp te behoeden voor degradatie. Loots: “Als we degraderen zou dat een persoonlijk een enorme teleurstelling zijn.”Weesp speelt maandag thuis tegen Zeeburgia.

foto: Noord-Hollands dagblad

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!