Home / Algemeen / Chelton Linger helpt OFC aan 4-1 zege op SDO

Chelton Linger helpt OFC aan 4-1 zege op SDO

In de zondag eerste klasse A heeft OFC uit Oostzaan een simpele overwinning geboekt op SDO uit Bussum. De ploeg van Imdat Ilguy won met 4-1 mede door drie doelpunten van Chelton Linger.

OFC kende in de eerste helft geen enkel probleem met SDO. Trainer Imdat Ilguy: “ Ik zat echt te genieten de eerste helft. SDO is niet gevaarlijk geweest terwijl ze toch maar twee punten achter ons stonden op de ranglijst.”

Het was al weer de zesde overwinning voor OFC in de tweede periode. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt OFC niet meer in te halen door de achtervolging. Stormvogels, De Meern en AFC’34 staan zes punten achter de ploeg van Ilguy.

OFCSDO 011

Nog net binnen de twintig minuten zette Chelton Linger OFC op voorsprong en tien minuten later zorgde Linger met zijn twaalfde van het seizoen de thuisploeg op 2-0. Rachid El Yaghmouri zorgde nog voor rust voor de 3-0.

SDO, dat in de rust drie keer wisselde, kreeg in de tweede helft de deksel op haar neus toen een speler geblesseerd het veld moest verlaten en dus met tien man verder moest. Ilguy: “Dat is al de tweede keer dit seizoen dat ze dat overkomen. Ik snap daar niets van. Feit is wel dat wij daarna niet beter gingen spelen. We werden te egoistisch en gaven ook nog eens eenvoudig (een te korte terugspeelbal, red) weg waardoor het 3-1 werd.”

OFCSDO 012

Chelton Linger bepaalde met zijn derde , en dertiende in totaal, van de middag de eindstand op 4-1. Ilguy: “ Die tweede periode is nu wel erg dichtbij maar daar ben ik niet mee bezig. Het is wel een prijs  maar daar ga ik niet voor. Ik denk nog steeds dat we JOS Watergraafsmeer in kunnen halen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op het klassenpagina van zondag 1A

Foto’s Wim Poelstra

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!