Chelton Linger van Swift naar Zeeburgia

Chelton Linger speelt komend seizoen voor zondag eersteklasser Zeeburgia. De spits heeft besloten na één seizoen zaterdag hoofdklasser Swift al weer te verlaten. Zeeburgia wordt de achtste club van Linger in zijn loopbaan.

Linger: “Het is bij Swift dit jaar niet geworden wat ik er van had verwacht. Het is ook zo dat ik niet meer zo voor het voetbal leef als ik vroeg deed. Het staat niet meer op nummer één. Ik wil nu vooral met plezier voetballen.”

De aanvaller begon met voetballen in de jeugd bij DCG. Via Omniworld kwam hij bij AFC terecht waar hij twee jaar onder Cor ten Bosch in het eerste leftal speelde. Na een jaar Quick Boys en Chabab streek hij drie jaar geleden neer in Oostzaan bij OFC. Daar speelde hij twee seizoenen. Dit jaar kwam hij dus uit voor Swift. Linger: “Onder Cor ten Bosch en Imdat Ilguy (bij OFC) heb ik zo prettig gewerkt. Ik had graag weer onder hun willen spelen maar OFC was geen optie meer en Cor gaat aan de slag bij RODA’23 in de derde klasse. Dat vind ik echt nog te laag.”

Foto Mario Wormhoudt: Chelton Limger tijdens het Kampioenschap van Amsterdam in duel met Sander Aznar Martinez van WVHEDW
Foto Mario Wormhoudt: Chelton Linger tijdens het Kampioenschap van Amsterdam in duel met Sander Aznar Martinez van WVHEDW

Uiteindelijk viel zijn keus op Zeeburgia. Linger: “Ik ga daar weer spelen met een aantal jongens met wie ik  bij OFC heb gespeeld. Faisal Fakhor komt over van VVA/Spartaan en Gregory Schaken speelt er al. Verder komt er nog een speler met een OFC verleden naar Zeeburgia. Dat heeft voor mij wel de doorslag gegeven. Ik ben nu 28 en wil graag mijn ervaring overbrengen aan de jonge jongens die daar spelen. Het ontbreek gewoon aan een stukje ervaring daar want ze kunnen allemaal erg goed voetballen. Het verhaal van Reda Achkari (de trainer, red.) sprak me erg aan en hij heeft me duidelijk laten zien wat hij met mij van plan is. Daarnaast hoop ik komend seizoen mijn trainersdiploma te halen.”

Foto boven Paul Stoeltie: Chelton Linger in actie tegen DIO

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!