Home / Algemeen / Chima Bosman met Quick Boys op bezoek bij Ajax: “Moet mijn joker nog bespreken”

Chima Bosman met Quick Boys op bezoek bij Ajax: “Moet mijn joker nog bespreken”

Als ‘echte Amsterdammer’, zoals hij zichzelf noemt, kijkt Chima Bosman er naar uit om weer op De Toekomst te spelen. Komende zaterdag gaat de 22-jarige rechtsback met Quick Boys op bezoek bij zijn oude club Ajax.

Voor deze wedstrijd komen er zelfs toeschouwers speciaal naar Bosman kijken nu hij eindelijk weer in de buurt speelt. “Het is bij mij om het hoekie. Een kwartiertje van mijn huis, een stuk dichterbij dan Katwijk. Ook voor hun is het lekker dichtbij.” Betekent dat ook dat Bosman zijn joker inzet en niet heen-en-weer hoeft te rijden? Hij begint gelijk te lachen. “Dat moet ik nog even met de trainer bespreken. Het zou wel wat schelen.”

Bosman kijkt met een goed gevoel terug op zijn korte periode (zes maanden) in Amsterdam. Na avonturen in Engeland, waar hij weinig speelminuten maakte, was hij vooral blij dat hij weer ergens aan de bak kon. “Ik heb het redelijk gedaan, waardoor meerdere clubs belangstelling toonden.” Na de promotie naar de Derde Divisie koos hij voor Quick Boys, waar Bosman overigens na dit seizoen weer vertrekt. “Ik had wel zin in een nieuwe uitdaging. En nu ben ik weer op zoek naar iets nieuws. Quick Boys heeft een nieuwe rechtsback (Kevin Gomes Nieto van Scheveningen, red.) gehaald. Dat speelde tegelijk met mijn gesprekken. Omdat er nog twijfels waren, moest ik aan mezelf denken.”

Met de Katwijkers beleeft de vleugelverdediger moeizame weken. Door drie nederlagen op rij lijken de titelkansen te zijn vergooid. Er is nog een klein sprankje hoop, maar dan moet er wel gewonnen worden van Ajax. “Natuurlijk, en dat klinkt een beetje cliché, is die wedstrijd heel belangrijk. Het is noodzakelijk dat we winnen en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)