Christoff Oliveira verruilt Ajax voor Zweeds avontuur

Nog voor de start van de competitie is Ajax al een speler kwijtgeraakt. Christoff Dias de Oliveira verruilt de zaterdag Hoofdklasse voor de Zweedse Superettan, het tweede niveau. De twintigjarige middenvelder tekent voor 2,5 jaar bij AFC United in Solna, een voorstad van Stockholm.

Oliveira speelde in de jeugd van AFC en Zeeburgia en verliet laatstgenoemde club een jaar geleden voor Ajax. Daar speelde hij afgelopen seizoen in het tweede elftal. In de hoop ooit nog prof te worden, kwam hij via zijn zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk bij AFC United terecht. “Afgelopen maand mocht ik daar stage lopen. Het was een mooie ervaring, maar wel spannend. Je komt in een team waar niemand jouw taal spreekt. Toch was het leerzaam, want zij spelen heel anders dan het Nederlandse voetbal dat ik gewend ben.”

Hij mocht aansluiten bij het eerste elftal van AFC United. “Ik werd goed opgevangen. Van de reserve Hoofdklasse naar de Zweedse eerste divisie is een behoorlijke stap, maar ik vond altijd dat ik meer in mijn mars had. Ik had alleen de juiste begeleiding en het vertrouwen nodig. Qua organisatie is Ajax natuurlijk beter, het is één van de beste clubs, maar ik denk dat ik hier meer kansen krijg.”

Met een contract voor 2,5 jaar op zak maakt de middenvelder zijn intrede in het Zweedse profvoetbal. “Ik verwacht dat ik me hier zal ontwikkelen. Dat ik een vaste waarde in het eerste elftal word, een betere speler en hopelijk staat er dan een betere club klaar.” Hij zal echter nog moeten wachten op zijn eerste minuten in het shirt van AFC United.

Zijn nieuwe club is al enige tijd bezig aan het seizoen, dat van april tot oktober loopt. Halverwege de competitie staat de club, die afgelopen seizoen promoveerde, op een negende plaats in de Superettan. “Ik zal nog niet in actie komen. Mijn teamgenoten zijn halverwege de competitie, terwijl mijn laatste wedstrijd voor Ajax in mei was. Maar ik zal dit seizoen zeker nog minuten maken, dat verwacht ik wel.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!