Cisse heeft het naar zijn zin bij ZSGOWMS

Bas Cisse verruilde afgelopen zomer zaterdag eersteklasser Zwaluwen ’30 voor het Amsterdamse ZSGOWMS, uitkomend in de zondag derde klasse. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de aanvaller over zijn opvallende transfer.

Cisse speelde de afgelopen drie seizoenen in de eerste klasse voor Swift en Zwaluwen ’30 uit Hoorn, nu speelt de aanvaller dus voor ZSGOWMS. “ Ik heb dit seizoen een half jaar lang een cursus op zaterdag, hierdoor moest ik de overgang naar het zondag voetbal maken. Aan het eind van het vorige seizoen moest ik snel een club vinden in verband met de naderende overschrijvingsdatum. Uiteindelijk kwam ik via een kennis bij ZSGOWMS terecht en was de overgang snel beklonken,” aldus Cisse.

Bij de start van het seizoen was het voor Cisse wennen bij zijn nieuwe club. “In het begin van de voorbereiding had ik wat tijd nodig om mezelf aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Maar al snel voelde ik me thuis bij ZSGOWMS. Daarnaast hebben we een gezellige selectie en dus heb ik het prima naar mijn zin.

Bas Cisse in actie in de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij RKDES
Bas Cisse (#11) in actie in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen RKDES

De Amsterdammer ziet een groot verschil tussen voetballen in de eerste en derde klasse. “De tegenstanders zijn van een minder niveau dan dat ik gewend was bij Zwaluwen ’30. Verder is het voetbal in de derde klasse een stuk fysieker en wordt er veel meer toegelaten door de scheidsrechters.”

ZSGOWMS is het seizoen uitstekend gestart met twee overwinningen en is dus nog zonder puntverlies. “ In de eerste wedstrijd kende we weinig problemen met AGB en wonnen we zeer verdiend met 4-0. Tegen RKDES miste we veel kansen en hadden we het moeilijker. Uiteindelijk wonnen we ook die wedstrijd terecht. Ik ben van mening dat we een uitstekende selectie hebben en de doelstelling is dan ook om dit seizoen kampioen van de derde klasse C te worden.”

Zondag speelt ZSGOWMS thuis tegen DSS uit Haarlem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)