Clobus bezorgt HBOK verdiende zege tegen Monnickendam

De derby in de tweede klasse A, waar al weken naar uitgekeken werd, tussen HBOK en Monnickendam is door de ploeg uit Zunderdorp verdiend met 1-0 gewonnen. Tom Clobus scoorde na rust direct uit een corner. Morgen (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties.

Voor zo’n 250 toeschouwers werd de derby nooit echt een derby. Het was allemaal een beetje gezapig. De pittige duels, de zware strijd, het roepen vanuit het publiek, het bleef allemaal een beetje achterwege. Het enige moment van oproer was bij de gele kaart van Robin Meerhoff (tien minuten na rust) die veel te hard in kwam op  Remon Knemeijer (ex HBOK). Verder had scheidsrechter Van der Linden uit Ridderkerk een rustige middag.

Barry de Wolf (l) in duel met Miles Tigchelaar

Dat kwam misschien ook wel omdat het lang duurde voordat er een treffer viel. HBOK domineerde in het eerste bedrijf maar was voornamelijk gevaarlijk uit  de vrije trap. Tot twee keer toe was het Clobus die met zijn trap de aanstichter was van het gevaar voor het doel van Yort Willems (vorig seizoen speelde de doelman nog voor HBOK). Eerst was Abercrombie dichtbij een treffer en daarna trad Willems goed op.

Topscorer Noordenbos schoot voorlangs uit kansrijke positie en Abercrombie kreeg na een corner nog de mogelijkheid om de score te openen. Voor de ploeg van Don Guezen was het zeer teleurstellend dat het 0-0 stond bij rust.  Monnickendam had daar en tegen weinig te klagen. De ploeg van Jeroen Kroes kreeg welgeteld een mogelijkheid. De van OSV overgekomen Donny Reugenbrink schoot naast.

Joey Noordenbos wist deze keer niet scoren al kreeg de spits aardig wat kansen

Was het de eerste helft nog wel aardig om te zien, in het tweede bedrijf was dat, mede door de kou, een stuk minder. Het eerste kwartier was echter nog veel belovend. Eerst was er die gele kaart voor Meerhoff en nog geen minuut later was het Samir Moustafa die HBOK-doelman Schrama bijna verraste. Uit de tegenaanval was er ineens alle ruimte voor Noordenbos. Hij schoot de bal langs de uit zijn doel gekomen Willems maar deed  dat net te hard om hem vervolgens ook nog binnen te kunnen werken. Barrie de Wolf, op aangeven van Niek de Kler, liet weer een paar tellen later de kans liggen om Monnickendam op voorsprong te zetten.

De enige treffer viel een kwartier voor tijd. De lage corner van Clobus werd door niemand aangeraakt en verdween zo maar achter Willems. Dat niemand die bal beroerde was een wonder. Clobus: “ Ik hen het nog gevraagd maar niemand heeft hem aangeraakt. Echt niet.” Ook doelman Willems beaamde dat na afloop. Willems: “ Nee niemand beroerde de bal. Ik kon niets doen door de vele spelers voor me en hoopte dat hij via de paal in mijn handen zou komen. Het was typerend dat de enige treffer uit een dood spelmoment viel maar de zege voor HBOK is verdiend.”

Henk Abercrombie is dichtbij een treffer maar doelman Yort Willems redt

In de laatste minuut van de regulier speeltijd was er nog even sprake van wat opwinding toen doelman Willems namens Monnickendam bij een corner mee naar voren ging. De corner was een prooi voor Schrama maar een snelle spelhervatting zat er niet in. Terwijl Willems rende als of zijn leven er van afhing kreeg Schrama niet de mogelijkheid om de bal uit te trappen. Daarna was het duel voorbij.

Tot woede van Monnickendam. Precies twee minuten en 28 seconden liet Van der Linden doorspelen en dat was veel te kort gezien de nodige wissels en blessure behandelingen. Zeven minuten waren meer op zijn plaats geweest. De woede was dan ook terecht al deed dat niets af aan de verdiende zege van HBOK.

Morgen (zondag) in de loop van de middag een een uitgebreide samenvatting en reacties van onze ‘wedstrijd van de week’.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.