Clubhuis Zeeburgia wordt vrijdag feestelijk geopend

Ruim tien maanden na het leggen van de eerste steen is het morgen (vrijdag) eindelijk zover. Dan wordt het nieuwe clubhuis van Zeeburgia op feestelijke wijze officieel geopend.  De club uit Amsterdam-Oost pakt de opening groots aan. Het hoogtepunt van de avond zal de wedstrijd tussen Klassiek Zeeburgia en Lucky Ajax worden.

Na vijftien jaar plannen smeden werd in februari van het vorige jaar eindelijk de eerste steen gelegd. Het was de bedoeling dat de nieuwe accommodatie bij het begin van het seizoen in gebruik kon worden genomen, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld tot november. Het nieuwe complex is al enkele maanden in gebruik, maar zal morgen ook ceremonieel worden geopend.

De avond zal worden geopend met een rondleiding door het nieuwe gebouw en de onthulling van de wall of fame. Hierop zijn alle namen te bewonderen van de mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan de realisering van het clubgebouw. Daarnaast zullen ook de nieuwe kleedkamers worden onthuld, waarop afbeeldingen te zien zijn van oud-Zeeburgianen die inmiddels de stap hebben gemaakt naar het betaalde voetbal. Onder andere Kenny Tete, Ouasim Bouy, Luciano Narsing en Rydell Poepon hebben hun eigen kleedkamer in het nieuwe gebouw. Vervolgens openen Eric van der Burg (Wethouder Sport), Michael van Praag (Voorzitter KNVB) en Marianne van Leeuwen (Voorzitter Zeeburgia) het nieuwe clubhuis.

Hoogtepunt van de avond is de wedstrijd tussen Klassiek Zeeburgia (met onder andere Daan van der Burg, Rene Stefels en Randy Esajes) en Lucky Ajax (met Sjaak Swart en Simon Tahamata), waarna de avond wordt afgesloten met een groot feest in de kantine.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Ben Boon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!