Co Jager stopt na een wedstrijd als trainer Waterwijk

Waterwijk kan al na een competitiewedstrijd opzoek naar een nieuwe trainer. Trainer Co Jager zag volgens voorzitter Rini Walburg geen heil meer bij de zaterdag derde klasser.

“Misschien een kort huwelijk, maar het is beter zo. We hebben het geprobeerd. Voor ons wat het de eerste keer dat we een trainer met een dergelijke staat van dienst en CV hadden en voor Co was het de eerste keer dat hij zich op ons niveau begaf. Wij gaven daarmee duidelijk aan dat we ambities hebben, en Co heeft echt geprobeerd om zijn ambities en werkwijze iets bij te stellen, maar het is niet gelukt”, aldus de voorzitter tegenover AlmereVandaag.

Jager werkte in het verleden bij DWS en was onder meer assistent bij FC Omniworld en AZ en Al Shalala in Oman. Jager zal bij Waterwijk worden opgevolgt door zijn assistenten Ed Otten en oud-profvoetballer Sebastiaan Steur. “We hebben natuurlijk nog steeds ambities en denken het met deze trainers te gaan doen. Op zich is het vervelend dat het zo is gelopen, maar het is wel heel eerlijk van Co. Hij had ook aan kunnen gaan modderen. Maar hij heeft gezegd dat het niet goed voelt en dat het wat hem betreft klaar is.”

Jager verloor zijn enige competitieduel namens de Almeerders met 3-1 van TOV uit Baarn. Zaterdag speelt Waterwijk onder leiding van Otten en Steur haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stroe. Co Jager bevestigde het nieuws aan Het Amsterdamsche Voetbal maar wilde er verder niet inhoudelijk op reageren. Wel benadrukte hij dat dit absoluut niet het einde is van zijn trainersloopbaan.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!