Wessel Colijn (l) schudt de hand van Oscar Westpahl nadat de handtekening gezet is

Colijn (OFC): “Als we stappen willen maken moeten we doorselecteren”

Met promovendus OFC draait de nieuwe trainer Wessel Colijn na tien wedstrijden mee in de middenmoot van de zaterdag derde klasse A. Tot teleurstelling van de oefenmeester die in de zomer overkwam van HBOK en er meer van heeft verwacht.

“Pech is natuurlijk ook een factor geweest. We hebben veel wedstrijden net aan verloren”, verklaart Colijn de achtste plaats. “Dat is zonde en we moeten ervoor zorgen dat zoiets ons niet meer gebeurt. Ik denk dat er meer inzit dat de positie waar we nu staan. Toch bekijk ik de zaken liever positief: we zijn de tweede periode goed begonnen met twee overwinningen.”

Dat zouden er de komende weken alleen maar meer kunnen worden, met een op papier makkelijk programma voor de Oostzaners. “We krijgen vanaf volgende week drie ploegen op rij die onder ons staan op de ranglijst. We moeten die niet verliezen, maar het zou mooi zijn een goede serie neer te kunnen zetten. We willen uiteindelijk in de subtop eindigen. Met een beetje geluk kunnen we misschien nog een periode pakken. Maar het blijft allemaal koffiedik kijken. Voor de derde klasse hebben we goed materiaal, maar als we stappen willen maken zullen we wel moeten doorselecteren. Wil je naar de tweede klasse en daar ook blijven, heb je wel vijf à zes versterkingen nodig.”

Colijn is nu een aantal maanden werkzaam bij OFC en heeft het tot nu toe erg naar zijn zin in Oostzaan. “Het is hier allemaal goed geregeld en we hebben een leuke ploeg. Ze spelen al jaren samen en dat is erg bevorderlijk voor de sfeer.”

Ook de goede prestaties van zijn oude club HBOK zijn de oefenmeester niet ontgaan. “Ik volg alle clubs waar ik gewerkt heb nog op de voet en het is mooi om te zien dat ze de goede lijn hebben doorgezet. Als je kijkt naar wat voor versterkingen ze hebben gehaald, zou het raar zijn als ze niet in de top van het klassement mee zouden doen.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)