Colijn en HBOK na een jaar alweer uit elkaar

De wegen van Wessel Colijn en HBOK scheiden aan het eind van dit seizoen. Het bestuur van de Zunderdorpers heeft gisteravond in een gesprek aangegeven het contract van de hoofdtrainer niet te zullen verlengen. Dat betekent dat Colijn na één seizoen de club al weer verlaat.

“Een gevolg van de slechte resultaten,” concludeert Colijn. “Je weet dat je als trainer hoofdverantwoordelijke bent voor de resultaten en dat je daar uiteindelijk op wordt afgerekend. Het is een erg teleurstellend seizoen tot nu toe en uiteindelijk zag ik deze beslissing ook wel aankomen. Ik zag zelf nog voldoende perspectief om door te gaan maar het bestuur moet natuurlijk een beslissing nemen en dan is het logisch dat ze op basis van de resultaten deze keuze maken.”

De trainer geeft ook aan dat het dit seizoen erg tegen heeft gezeten en dat HBOK veel pech heeft gehad. “We hadden al een beroerde start doordat we in de voorbereiding amper konden trainen. Daarnaast hebben we in de afgelopen periode in een aantal wedstrijden echt pech gehad. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Castricum bijvoorbeeld hadden we gewoon moeten winnen.”

De hoofdtrainer van de ploeg uit Zunderdorp hoopt dat hij het seizoen met HBOK goed kan afsluiten en degradatie uit de zaterdag tweede klasse A weet te voorkomen. “Elke wedstrijd is voor ons nu een finale. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven. Het is nu even afwachten wat er op mijn pad komt en ik hoop dat ik volgend seizoen bij een andere, mooie club aan de slag kan. Het is nu eerst zaak dat we met HBOK de komende periode beter gaan presteren en daar heb ik alle vertrouwen in,” besluit de coach.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)