Home / Algemeen / Colijn (HBOK): “Teleurstellende start niet meteen verholpen met zege”

Colijn (HBOK): “Teleurstellende start niet meteen verholpen met zege”

Na vier nederlagen op rij won HBOK afgelopen zaterdag in de tweede klasse A de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op bezoek bij Monnickendam won de ploeg van Wessel Colijn met 0-3. De oefenmeester was opgelucht met de eerste zege, maar wil nog niet te hard van stapel lopen. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer.”

Davy de Haze nam zijn ploeg aan de hand tegen Monnickendam door voor twee van de drie doelpunten te zorgen. Het leverde de ploeg uit Zunderdorp de eerste punten op. “Ik ben natuurlijk wel blij met de eerste zege”, zegt Colijn. “Maar of het de ommekeer is, is nog te vroeg om te zeggen. Als je wint gaat het altijd goed, heeft iedereen plezier, maar als we volgende week opeens weer verliezen is alles vergeten. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, we moeten nog niet te vroeg juichen.”

Monnickendam - HBOK

De oefenmeester is nieuw bij HBOK: hij kwam afgelopen zomer over van competitiegenoot AFC. “Na de degradatie uit de eerste klasse waren een hoop spelers vertrokken. Uiteindelijk moesten we zestien nieuwe spelers inpassen. We moeten een nieuw team bouwen en dat heeft natuurlijk tijd nodig. Daarnaast hebben we de afgelopen weken niet normaal kunnen trainen vanwege de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. We probeerden het in de zaal en konden bij De Meteoor trainen. Niet ideaal natuurlijk. We verschuilen ons hier niet achter, maar het is niet bevorderlijk voor de seizoenstart.”

Monnickendam - HBOK

“Het was gewoon een teleurstellende start”, is Colijn eerlijk, nadat de ploeg na vier wedstrijden nog nul punten heeft behaald. “Met deze zege hebben we dat niet meteen verholpen, al hebben we zaterdag wel een goede basis gelegd. We hebben lekker gespeeld en het was zeker verdiend. Maar de drie punten had ik liever eerder behaald. Als het straks eenmaal gaat draaien, kan iedereen van elkaar winnen in deze tweede klasse.”

Monnickendam - HBOK

Na vijf wedstrijden staat HBOK op een tegenvallende twaalfde plaats in de tweede klasse A, met al tien punten achterstand op koploper DVVA. Colijn: “Ik ben er van overtuigd dat we uiteindelijk in het linkerrijtje zullen komen. We moeten geduld hebben, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. HBOK komt er wel bovenop.”

Foto’s Rikus de Lange