Colijn-trein HBOK dendert ook tegen DVVA voort

De prachtige seizoenscomeback van HBOK is nog niet afgelopen. De Zunderdorpers bonden vanmiddag op eigen veld ook DVVA aan de zegekar. De ploeg van trainer Wessel Colijn was met 3-0 te sterk voor de Amsterdammers en blijft zo koploper in de derde periode.

”De Colijn-trein dendert voort”, riep teammanager Jaap Ronday al in de rust. Daar sloeg hij de spijker op de kop. HBOK legde vanmiddag een fantastische pot voetbal op de mat en de bezoekers hadden niets maar dan ook niets te vertellen. Het enige wat de thuisploeg zich misschien wel moet verwijten is dat het ook met grotere cijfers had kunnen winnen.

6N6A7545

Na een rustig verlopen eerste kwartier zonder echte kansen greep HBOK DVVA bij de strot. Nadat Daan Waleson de eerste grote kans van Mauritio Helstone de baas was, moest de doelman even later alsnog vissen. Waleson pareerde een schot van Anouar Lakbila, maar de bal caramboleerde zeer ongelukkig via Daan Bijlard in het net. Ook na dit doelpunt was HBOK heer en meester. Via snelle combinaties en veel strijd kwam DVVA er niet aan te pas.

Hellstone bracht HBOK voor de rust al op rozen. De aanvaller zag met een halfuur op de klok zijn eerste kans nog via de buitenkant van de paal naast zeilen, maar drie minuten voor de pauze trof hij wel raak. Een veel te harde terugspeelbal van Job Verhoeve werd door Waleson niet voldoende weggewerkt. Het leer belandde bij Hellstone die op zeer koelbloedige wijze de 2-0 binnen schoot. In de slotseconden van de eerste helft had HBOK het allemaal nog erger kunnen maken voor DVVA. Sverre Ubbels bereikte met een fraaie individuele actie Hellstone, die teruglegde op Davey de Haze. Laatstgenoemde mikte veel te hoog.

6N6A7603

HBOK startte het tweede bedrijf voortvarend en vergrootte nu wel al snel de marge. Waleson greep finaal mis bij een omhoog stuiterende bal en met de rug naar de goal zorgde De Haze knap voor de 3-0. ”Ik heb zelden meegemaakt dat we in één wedstrijd zulke knullige doelpunten tegen kregen. Het leek wel comedy capers”, blikte trainer Sjaak Tersteeg terug op de doelpunten.

Met deze stand was de wedstrijd definitief beslist. HBOK kreeg kansen om er een grotere afstraffing van te maken, maar pogingen van Ubbels en Helstone werden goed gepareerd. Aan de overzijde was DVVA, dat spits Mark van den Hoek miste vanwege een schorsing, pas halverwege de tweede helft voor het eerst echt gevaarlijk via Brendon Humble wiens boogbal naast belandde. Verder dan deze mogelijkheid kwam DVVA niet en HBOK had er in het laatste kwart een nog grotere overwinning van kunnen maken. Vooral Helstone had er nog wel een doelpunt bij kunnen prikken en een pegel van invaller Stein Wiedemeijer spatte uiteen op de lat.

6N6A7555

Het bleef bij 3-0 in Zunderdorp. De zevende zege op rij voor HBOK dat met vier zeges en nul tegendoelpunten de derde periode leidt. ”Een heerlijk gevoel. Het publiek was de grote winnaar vandaag. We begonnen niet zo sterk de eerste tien minuten, maar daarna stond het als een huis”, aldus Colijn.

Tersteeg was zeer te spreken over het spel van HBOK en vond dat zijn ploeg een complete off-day had. ”Het was heel matig. Een terechte uitslag. Wij hadden moeite om de bal van A naar B te spelen. Je mag van geluk spreken dat zij een aantal kansen niet verzilverden”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)