Collectief Legmeervogels na rust te sterk voor ZSGOWMS

Legmeervogels heeft de topper in de zondag tweede klasse B tegen ZSGO/WMS winnend weten af te sluiten. Beide ploegen waren nog ongeslagen, totdat de ploeg van Jack Honsbeek een eind maakte aan die reeks van de Amsterdamse promovendus. Zelf gaat Legmeervogels door de 3-1 overwinning alleen aan de leiding.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Van Damme speelde Legmeervogels rustig op balbezit. Het middenveld van de Uithoorners was vaak echter niet bereikbaar, dus moest de lange bal gespeeld worden op de vlugge aanval. Na zeven minuten werd dit beloond met de openingstreffer voor de thuisploeg. Lulinho Martins sneed op aangeven van Jordy de Groot door de verdediging, maar zijn schot eindigde op de paal. In de rebound bracht Stefan Tichelaar de bal weer voor het doel en was het Jordy de Groot die wel trefzeker was: 1-0.

Legmeervogels - ZSGOWMS

De gasten lieten zich door deze vroege treffer niet van het wijs brengen, maar hadden een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Legmeervogels-verdediger Jordi Holt stond op de tenen van zijn tegenstander en vanaf elf meter gaf Zohair Chiddi doelman Jasper van Gelderen het nakijken: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand in Uithoorn.

Net als de eerste 45 minuten was ook de tweede helft voor de vele honderden toeschouwers het kijken meer dan waard. Beide ploegen gingen duidelijk vol voor de drie punten om daarmee de koppositie veilig te stellen. Legmeervogels kreeg een tegenslag te verwerken toen Damien de Vegt van het veld werd gestuurd. Waar de middenvelder vlak voor rust vanwege een opzichtige duikeling al geel kreeg, probeerde De Vegt een aanvaller van ZSGO/WMS tegen te houden. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest de thuisploeg verder met tien man.

Lang kon ZSGO/WMS niet van het overtal genieten, want ook de gasten zagen een speler vroegtijdig het veld verlaten. Clubtopscorer Fatih Gungor kon vertrekken met zijn tweede gele en dus rode kaart. Vanaf dat moment nam Legmeervogels het heft in handen. ZSGO/WMS kwam zelden nog in de buurt van Uithoornse doel.

Legmeervogels kwam vervolgens verdiend op voorsprong. De Groot ging alleen op het Amsterdamse doel af, maar zijn inzet werd gestopt door de ingevallen doelman Randy Sanches. Sanches, herstellende van een achillespeesblessure, verving eerder in de wedstrijd de geblesseerd afgehaakte Mo Ben Ali. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Mels Bos, die niet hoefde te twijfelen: 2-1.

Het werd zelfs 3-1 voor de thuisploeg. Stefan Tichelaar benutte de toegekende strafschop, vanwege een handsbal, en bepaalde daarmee de eindstand in het voordeel van Legmeervogels. Zo blijft de ploeg van Jack Honsbeek als enige nog ongeslagen in de zondag tweede klasse B en gaat het alleen aan de leiding. ZSGO/WMS moet een kleine pas op de plaats maken en zakt naar de vierde plaats.

Legmeervogels-aanvaller Jordy de Groot verklaarde dat dit een overwinning was van het collectief. “Met een man minder was het even moeilijk, maar toen het weer gelijk was waren wij gewoon beter. Het is dan ook lekker gevoel als je in deze wedstrijd een doelpuntje mee kan pikken. Uiteindelijk is dit een meer dan verdiende overwinning geworden voor ons.”