Collectieve offday WVHEDW zorgt voor kansloze nederlaag bij BOL

Een collectieve offday die op het scorebord extreem heeft uitgeslagen. Zo typeerde Hans Schakel de 5-0 nederlaag van zaterdag eersteklasser WVHEDW bij BOL. Na een kansloze eerste helft was een alles-of-niets-offensief voor niks.

Bij WVHEDW kan het dit seizoen twee kanten opslaan: hollen of stilstaan. De ene week wordt er vijf keer gescoord, een week later krijgen de Amsterdammers zo vier tegengoals. In Broek op Langedijk was dat laatste het geval. Die vier tegengoals moesten de bezoekers in de eerste helft al incasseren. “We zijn nog steeds aan het nadenken hoe dat mogelijk was”, verzuchtte Schakel. Op zoek naar een verklaring wees de oefenmeester naar de tactiek van BOL, waar WVHEDW geen grip op kreeg. “Zij speelden met vijf middenvelders en elke keer kwamen we een man tekort.”

De spelers van een thuisploeg zullen zich in een speeltuin hebben gewaand. Er werd geen strobreed in de weg gelegd om het duel voor rust te beslissen. Twee goals van Martijn Ton, eentje van Koen Tros en een afstandsschot van René Rootlieb brachten BOL in een zetel. “Wij hebben moeite met het collectief verdedigen. Gecombineerd met een stukje doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid slaat de uitslag voor rust door”, vervolgde Schakel.

Met drie wissels, waaronder de pas zeventienjarige Tunde Benjamin, werd na de theepauze een aanvalsoffensief ingezet. Het resulteerde in een aantal grote kansen. Tim Correia trof de paal en Joost Heij zag zijn penalty gekeerd worden. In de rebound dacht Ashraf Azzouz de eer te redden, maar zijn treffer werd afgekeurd. “Zo’n grote uitslag doet vermoeden dat je compleet bent weggespeeld. Dat was niet het geval. Wij hebben 45 minuten gedomineerd. De spelers hebben zichzelf goed terug geknokt en alles gegeven.”

Een doelpunt was de Amsterdammers niet gegund. Tot overmaat van ramp strooide Timon Plak met de 5-0 extra zout in de Amsterdamse wonden. Die kan WVHEDW de komende week gaan likken in aanloop naar het duel met Roda’46. “Als je in de problemen zit, kan je de vraag stellen: is het probleem op te lossen? Ik denk van wel. Er moet een hoop gebeuren, maar daar gaan we met positieve energie aan werken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk