Collins John schiet Buitenboys naast Laren

In de zaterdag derde klasse C heeft SC Buitenboys het koploper Laren’99 bijzonder lastig gemaakt. De ploeg van coach Patrick Bal had in de slotfase met Collins John een uitstekende pinchhitter. Hij wist twee keer te scoren, hierdoor werd een 2-4 achterstand omgebogen in een 4-4 gelijkspel.

De thuisploeg begon goed en kreeg al snel een eerste mogelijkheid kans. Michael Buth kon dit buitenkansje niet verzilveren. Enkele minuten later was het wel raak, alleen aan de andere kant. Laren kon uit een scrimmage de openingstreffer maken. Het doelpunt kwam op naam van Rick Hoofd. Buitenboys kwam sterk terug en wist op gelijke hoogte te komen. Na een mooie actie van Benedict Lacroes kon hij zelf scoren. De bezoekers uit Laren lieten zich in de eerste fase van de eerste helft niet wegspelen en kwamen rond minuut twintig weer op voorsprong: 1-2. Jordy Karssen liet Buitenboys-keeper Van Dekken kansloos. Het spel speelde zich gedurende het restant van de eerste helft vooral op het middenveld af. Ook waren er mogelijkheden aan beide kanten. Na een actie van Joe Visser van Buitenboys was het Tim van Leerdam die zijn ploeg op gelijke hoogte schoot en dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft twee gelijkwaardige ploegen die voor elke meter streden. Nadat de thuisclub een kans liet liggen, was het Laren die een mogelijkheid wel benutte en op 2-3 kwam. Dit was de tweede treffer van Karssen. Buitenboys probeerde wel om op gelijke hoogte te komen. Doordat de thuisploeg een goal probeerde te forceren, kreeg Laren meer mogelijkheden. Bart Kaarsgaren maakte dan ook de 2-4 voor de bezoekers. De strijd leek gestreden maar met nog tien minuten te spelen kwam bij Buitenboys voormalig prof Collins John binnen de lijnen. Na 85 minuten spelen maakte John de aansluitingstreffer. Hij controleerde de voorzet van Calwin Cairo en schoot beheerst de 3-4 binnen. De thuisploeg wist zelfs in de slotfase zelfs op gelijke hoogte te komen. John schoot in tweede instantie de gelijkmaker tegen de touwen. De koploper leverde deze middag twee punten in bij een fel strijdend Buitenboys.

Bij Buitenboys was men zeer tevreden met dit resultaat. Ook klimt de ploeg langzaam uit de gevarenzone. Komende zaterdag gaat Buitenboys op bezoek bij SV Baarn.

Tekst: Herman de Wit
Foto: Screenshot Omroep Flevoland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)