Home / Algemeen / Comeback Buitenboys loont niet tegen AH’78

Comeback Buitenboys loont niet tegen AH’78

Een strafschop vlak voor tijd heeft Buitenboys een punt gekost tegen AH’78. De ploeg van Larbi Essabar, die deze week te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt, herstelde een vroege achterstand, maar ging uiteindelijk met 2-3 onderuit.

De Almeerse zaterdag derdeklasser begon niet goed aan het duel. Binnen tien minuten keek Buitenboys tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Jeroen Harsevoort en Mohamed el Kaddari. Daarna kreeg de thuisploeg een paar goede kansen op de aansluitingstreffer, alleen zagen Gianni Rellum, Rowdy Moorman en Joey Lamperty hun inzetten gekeerd worden door doelman Tim van Loon.

In de tweede helft ging Buitenboys verder met het creëeren van kansen. Zo ging een schot van Moorman net naast. AH’78 kwam vervolgens sterk terug. Umit Dinc was dicht bij de beslissende 0-3, alleen mikte hij net iets te hoog. Met nog een halfuur op de klok vond de thuisploeg de aansluiting. De koud in het veld staande Tim van Leerdam kopte raak uit een vrije trap: 1-2.

Vlak voor tijd werd een slippertje van Buitenboys-verdediger Colin van der Hoorn de ploeg bijna fataal, maar wist doelman Du’aine le Blanc het schot van Harsevoort te keren. In de slotminuut kwamen de Almeerders uit een strafschop zelfs nog op gelijke hoogte. Michael Buth faalde niet vanaf elf meter: 2-2. Buitenboys ging nog op zoek naar de winnende treffer, alleen kwam de thuisploeg bedrogen uit. Door een benutte strafschop van Abdellah Mounir pakte AH’78 alsnog de volle buit.

“Wij verdienden een overwinning”, vond Buitenboys-aanvoerder Michael Buth. “Als je van een 0-2 achterstand terugkomt naar 2-2, mag je dat vlak voor tijd niet meer weggeven. Het is zuur, want wij waren niet slechter dan Ah’78.” Volgende week krijgt de nummer negen van de ranglijst de kans zich te herpakken in de Almeerse derby tegen koploper Waterwijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto: Nick Assenberg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend