Competitie indeling nieuwe seizoen begin juli bekend, speelschema op 11 juli

Het seizoen 2013/2014 zit er op en dus kunnen we ons gaan opmaken voor het seizoen 2014/2015. Waar clubs en, vooral, trainers, al een tijdje bezig zijn met de selectie voor het nieuwe seizoen, is de KNVB drukdoende met het maken van indelingen.

De nieuwe hoofd wedstrijdzaken van West 1, Remko Hoek, liet aan Het Amsterdamsche Voetbal weten dat op 11 juli alles bekend zal zijn. Hoek: “Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft gehoord zullen we het nieuwe seizoen op een andere manier gaan indelen. De standaardteams (t/m de derde klasse, red.) zullen op postcode worden ingedeeld. Dat heeft alleen maar voordelen. Teams hoeven minder te reizen en je krijgt meer derby’s. Voor een stad als Amsterdam is dat natuurlijk prachtig.”

Op 26 juni zullen alle competitieleiders aanwezig zijn om de indeling vast te stellen. In de eerste week van juli zullen deze dan bekend gemaakt worden. Op 11 juli wordt dan ook de nummering bekend gemaakt zodat het hele speelschema (en alle speeldata) berekend kan worden.

Het bekertoernooi gaat op 23 augustus van start (met uitzondering voor de clubs die meedoen aan het Kampioenschap van Amsterdam). De indeling voor de beker al op 8 juli bekend worden gemaakt. De competitie begint komend seizoen op zaterdag 6 en zondag 7 september. De Topklasse start op 23 en 24 augustus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO