Cor ten Bosch neemt bij Breukelen afscheid met promotie

Cor ten Bosch promoveerde in zijn laatste wedstrijd bij Breukelen naar de zaterdag Hoofdklasse. Een 1-1 gelijkspel tegen Brielle was afgelopen zaterdag voldoende voor promotie. “Dit is de ultieme bekroning.”

Ten Bosch, die na afloop op de schouders ging, komt bijna superlatieven te kort om zijn spelers te omschrijven. “We moesten dit seizoen echt vanaf nul beginnen. Na de degradatie van vorig jaar, waar echt alles tegen zat en we door tussenkomst van de rechter uiteindelijk via de nacompetitie degradeerden (Huizen en Bennekom vochten een straf aan en kregen vijf punten terug, red.), vertrokken twaalf spelers en kreeg ik er elf bij. We moesten dus echt helemaal opnieuw beginnen.”

Na een mindere start van het seizoen ging het vanaf eind oktober lopen. Ten Bosch: “De ommekeer kwam eigenlijk tijdens de winterstop, toen we naar Benidorm gingen. Daar zijn we pas echt een team geworden. Ik had misschien niet de beste spelers, maar wel het beste team.”

Foto Nico van Stroe : Mitchell de Zwart zorgt tegen Briele voor de belangrijk gelijkmaker
Foto Nico van Stroe : Mitchell de Zwart zorgt tegen Briele voor de belangrijk gelijkmaker

Hert resulteerde uiteindelijk in een plek in de nacompetitie. 21 ploegen streden om drie plaatsen. ten Bosch: “We moesten gewoon nog een maand door. ‘We zien het wel’, zei ik tegen mijn spelers. De inzet bleef geweldig. Elke training was iedereen er en gingen ze er voor 100% tegen aan.” Na een 4-2 zege op SVL (na 2-0 achterstand), 2-1 tegen PKC en 3-2 tegen ’s Gravenzande werd de eerste horde genomen. Daarna volgde een tweeluik met Brielle. ten Bosch: “Nadat we uit met 1-0 gewonnen hadden door een penalty in de 88ste minuut, hadden we in de thuiswedstrijd aanvankelijk weinig te vertellen. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en gedragen door het publiek kwamen we terug tot 1-1. Dat was voldoende voor promotie. Het was wel billenknijpen hoor, die laatste minuten, maar uiteindelijk hebben we stand gehouden.”

Ten Bosch: “Ik heb veel promoties en kampioenschappen meegemaakt, met EDO, DWS, AFC, Osdorp, Turkiyemspor. Deze is wel heel speciaal, omdat we echt vanaf onderaf moesten beginnen. Dat maakt hem zo mooi. Dit is de ultieme bekroning van mijn drie jaar bij Breukelen.” De oefenmeester, die met Breukelen twee keer promoveerde en een keer degradeerde, is komend seizoen trainer van zondag derdeklasser RODA ’23.

Foto’s website FC Breukelen / Gerard Rappard

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)