Home / Algemeen / Cor ten Bosch (RODA’23): “Binnen twee jaar naar de tweede klasse”

Cor ten Bosch (RODA’23): “Binnen twee jaar naar de tweede klasse”

RODA ’23 is onder leiding van Cor ten Bosch begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De oefenmeester loopt bij zijn entree op het trainingsveld in Bovenkerk niet weg voor de ambities en heeft hoge verwachtingen. “Je wordt niet zomaar kampioen in deze afdeling, maar we proberen wel voor promotie te gaan.”

“Het ziet er hier allemaal gelikt uit”, vertelt de trainer twee dagen na de eerste training. “Het is een prachtige club, alles is heel goed verzorgd. We moeten natuurlijk nog wel aan elkaar wennen. De meeste namen ken ik bijvoorbeeld nog niet, dat heeft even nodig. Iedereen was in ieder geval erg gretig op de eerste training.”

IMG_9699

RODA’23 speelt de komende jaargang opnieuw in de zondag derde klasse C, na een vijfde plaats vorig seizoen. “Ik weet dat het een vrij zware indeling is. Over de kwaliteit van concurrentie en hoe de groep hier tegenover staat kan ik nog niet veel zeggen, maar het is wel duidelijk dat je niet zomaar even kampioen wordt in deze competitie. We hoeven ons alleen niet te verschuilen en zullen proberen voor promotie te gaan.”

Op 4 september kent Ten Bosch meteen zijn vuurdoop in de competitie met de derby tegen promovendus Sporting Martinus. “Het is mij wel duidelijk gemaakt hoe erg die wedstrijd binnen de club leeft. Ik ben er minder mee bezig. Eigenlijk komt die wedstrijd wel te vroeg. Om mee te beginnen is mooi, maar de return is al in januari. Zo’n wedstrijd zie je toch liever met goed weer ergens in april.”

IMG_9733

Tot die tijd heeft de oefenmeester nog de tijd om aan RODA ’23 te schaven en de Bovenkerkers klaar te maken voor de weg naar promotie. “Ik zie het heel positief tegemoet. Ik heb er heel veel zin in, de spelersgroep is er klaar voor en de plannen zijn duidelijk. Binnen twee jaar willen we met RODA ’23 weer in de tweede klasse spelen.”

Foto’s Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!