Cor ten Bosch is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Breukelen

Cor ten Bosch naar Breukelen

Het hing al een tijdje in de lucht maar het gerucht is waarheid geworden. Cor ten Bosch is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van zaterdag eerste klasser FC Breukelen. Vanavond werd de spelersgroep op de hoogte gesteld van de komst van Ten Bosch. De Amsterdammer zal dan de opvolger worden van Willem Leushuis

“Het is een prachtige club”, zegt Ten Bosch in een eerste reactie. “ Ik wilde graag op zaterdag werken. Heb op een jaartje Breukelen na nog nooit op zaterdag gewerkt. Het voetbal levert veel meer op zaterdag. Dat zie je nu ook aan de clubs die het zondagvoetbal verlaten en voor de zaterdag kiezen.”

Breukelen is al weken de favoriet om kampioen te worden in de eerste klasse maar na de nederlaag van afgelopen dinsdag (2-1 tegen Eemdijk) neemt de spanning toe. Ten Bosch: “ Ik hoop echt dat ze kampioen worden want die hoofdklasse is prachtig met clubs als Ajax, Quick Boys , Huizen en DOVO. En misschien komt Spakenburg daar ook nog wel bij.”

Ten Bosch sprak in februari voor het eerste met Breukelen: “ Toen was bekend geworden dat ik weg zou gaan bij AFC. Dat gesprek was informatief. Toen ik met Pasen ontslagen werd is alles in een stroomversnelling gekomen. Het scheelt natuurlijk dat ik er al in 2008 heb gewerkt (Ten Bosch promoveerde toen met Breukelen van de tweede naar de eerste klasse, red.) dus we waren er snel uit. Het is voor mij een prachtige uitdaging.”

Cor ten Bosch is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Breukelen
Cor ten Bosch is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Breukelen

Na , bijna, vijf jaar AFC keert Ten Bosch dus terug naar Breukelen en kan hij echt kennis gaan maken met het zaterdagvoetbal. Het is voor hem te hopen dat dat in de hoofdklasse zal zijn. Zaterda zal hij zijn nieuwe ploeg voor het eerst gaan bekijken tijdens de uitwedstrijd tegen Zwaluwen’30.

Foto website AFC

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)