Cor ten Bosch niet verder bij Breukelen

Cor ten Bosch stopt aan het eind van het seizoen als hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser FC Breukelen. De Amsterdammer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen. Met Breukelen promoveerde hij naar de hoofdklasse, maar degradeerde er ook weer uit.

Ten Bosch: “Ik heb het donderdagavond aan de club en spelers bekend gemaakt. Ik zag geen voldoende uitdaging meer om er nog een jaar aan vast te plakken. Ik heb hier een mooie tijd gehad met direct een kampioenschap in mijn eerste jaar, maar de ambities van de club liggen inmiddels een stuk lager dan toen ik er kwam. We trainen nu bijvoorbeeld maar twee in plaats van drie keer.”

29042012 Cor ten Bosch 1

In zijn tweede seizoen degradeerde Breukelen direct weer uit de hoofdklasse. Ten Bosch: ‘Dat had nooit mogen gebeuren. Huizen en Bennekom kregen vijf punten in mindering, iets wat later werd teruggedraaid. Toen het huidige seizoen drie wedstrijden onderweg was bleek die straf, volgens de burgerrechter, toch terecht te zijn en hadden wij dus nooit moeten degraderen.”

Dit seizoen staat Breukelen in de winterstop in de middenmoot met acht punten achterstand (en een wedstrijd meer) op koploper Sliedrecht. Klik hier voor de stand.

Ten Bosch, die voor Breukelen vijf jaar hoofdtrainer was van AFC, was in het verleden ondermeer werkzaam bij Osdorp, DWS , Turkiyemspor en het Haarlemse EDO. Als speler kwam hij uit voor Blauw Wit, Volewijckers, Zeeburgia en FC Amsterdam.

29042012 Cor ten Bosch 2

De oefenmeester geeft aan dat hij nog lang niet klaar is met het trainersvak. Ten Bosch: “Ik heb nog voldoende ambitie. Ik heb altijd op zondag gewerkt en de laatste drie jaar dan op zaterdag, maar ik moet zeggen dat ik dan op zondag vaak met mijn ziel onder mijn arm heb gelopen.Toch sta ik open voor allebei. Ik zoek gewoon een club met ambitie waar ik mijn ei kwijt kan. Als dat in Amsterdam zou zijn is dat erg mooi.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!