Foto Koos van der Leest" Cor ten Bosch was er goed ziek van na afloop

Cor ten Bosch (RODA’23) : “Dit doet me heel veel pijn”

Cor ten Bosch heeft na vijf wedstrijden met derdeklasser RODA ‘23 pas twee punten weten te halen. Ook zondag tegen het laag geplaatste Laren’99 ging het mis. In Bovenkerk werd het 0-2. “Ik trek het me echt heel erg aan.”

“Het doet me pijn dat dit de resultaten zijn. Ik had er veel meer van verwacht. Ik zit er echt mee.” De oefenmeester die bezig is aan zijn eerste seizoen in Bovenkerk kan het maar moeilijk verkroppen dat de resultaten niet meevallen. In vijf wedstrijden werden er slechts twee punten behaald en is het nog wachten op de eerste overwinning. Ten Bosch: “We scoren gewoon niet makkelijk. We krijgen kansen zat en ook tegen Laren’99 hadden we maar liefst vijftien corners. Misschien zijn we wel niet zo goed als we denken dat we zijn.”

20161002-roda-laren99-koos-van-der-leest-3

Natuurlijk zijn er diverse oorzaken aan te voeren voor de tegenvallende resultaten, maar ten Bosch wil zich niet verschuilen achter allerlei excuses. Natuurlijk is er het keepers probleem. Na vijf weken hebben al drie keepers het doel verdedigd. Afgelopen weekend stond de jonge Ruben Geervliet onder de lat. Ten Bosch: “Het is gewoon te slap. Als de tegenstander 100% geeft en wij maar tachtig dan gaan we gewoon niet winnen. Het is voor mij ook onverklaarbaar wat er op zondag gebeurt. De trainingsopkomst is prima en we trainen erg intensief, maar op zondag wil het gewoon niet lukken.”

Met uitzondering van de wedstrijd tegen DWS was RODA’23 volgens de trainer steeds de betere ploeg. “Maar je koopt er weinig voor, want we hebben maar twee punten. Je kan wel roepen dat we beter zijn, maar als je niet wint heb je geen recht van spreken.”

20161002-roda-laren99-koos-van-der-leest-2

Zondag gaat RODA’23 op bezoek bij Arsenal en dat zal weer een pittig uitdaging worden. “Misschien spreken dat soort wedstrijden wat meer aan en brengt dat iets teweeg bij mijn spelers. Ik beloof je in ieder geval beterschap.”

Klik hier voor de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)