Cor ten Bosch verkiest RODA’23 boven hoofdklasser

Cor ten Bosch is met ingang van het nieuwe seizoen trainer van zondag derdeklasser RODA’23. Ten Bosch die eerder had aangegeven eersteklasser FC Breukelen te zullen verlaten wordt in Bovenkerk de opvolger van Marco Bragonje. Ten Bosch stond ook in de belangstelling van de Haarlemse hoofdklasser EDO. Ten Bosch tekende voor twee jaar.

Ten Bosch: “Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ik had zowel bij EDO als RODA’23 een heel goed gevoel. Het enthousiasme van beide clubs was prachtig om te zien. Ik heb het er ook echt moeilijk mee gehad om een keuze te maken. Toen ik EDO gisteren (dinsdag) af moest bellen had ik echt pijn in mijn buik. De doorslag gaf uiteindelijk de afstand.”

Ten Bosch had goede gesprekken met EDO en afgelopen zondag zag hij de club, waar hij tien jaar geleden al trainer was, zelfs in actie. Ten Bosch: “Het was als een warm bad. Iedereen dacht dat het al rond was, maar dat was niet zo. We waren er nog niet uit. Ik heb ze ook eerlijk verteld dat ik nog in gesprek was met RODA’23. Maandag had ik daar namelijk nog een gesprek. Voor 90% was ik er al uit dat ik naar EDO wilde, maar uiteindelijk heb ik toch voor RODA’23 gekozen.”

De reisafstand gaf dus uiteindelijk de doorslag, maar er is meer waarom Ten Bosch bij RODA’23 aan de slag wil. Ten Bosch: “Het is een prachtige club met 1400 leden. Ze spelen alleen veel te laag. Ik krijg daar de kans om, net als bij AFC, ook een jeugdteam te trainen. Daarnaast hebben ze als club enorme ambities. Ik wil daar graag deel van uit maken. Ik wil dan echter wel de tijd krijgen om wat neer te zetten. We hebben dus ook afgesproken dat ik voor minimaal twee jaar blijf.”

“Natuurlijk spreekt het niveau van de derde klasse me niet aan. Daar moet dus ook verandering in komen, maar dat kan ik niet alleen. Dat dit afbreuk zou doen aan mijn c.v. en dat ik het nu rustig aan ga doen is absoluut niet waar. Ik ben ook ooit van KBV (2e klasse) naar een vijfdeklasser gegaan (Osdorp). Je moet dan misschien nog wel harder werken. RODA’23 straalt naar mij toe in ieder geval uit dat ze de stap naar de tweede klasse willen maken, maar zo makkelijk is dat allemaal niet. Ik verwacht dan ook niet dat ze het dit seizoen nog voor elkaar zullen krijgen om te promoveren. In de toekomst moet dat wel gaan lukken en daar wil ik graag deelgenoot van zijn.”

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)