Home / Algemeen / Cor ten Bosch verlengt bij JOS/Watergraafsmeer: “Heel blij met de club”

Cor ten Bosch verlengt bij JOS/Watergraafsmeer: “Heel blij met de club”

Het gelukkige huwelijk tussen Cor ten Bosch en JOS/Watergraafsmeer wordt met één jaar verlengd. De oefenmeester verlengde onlangs zijn contract bij de koploper van de zondag eerste klasse A, waarmee hij voor zijn tweede seizoen gaat bij de Amsterdammers.

Enkele weken viel het zijn vrouw op dat Ten Bosch weer écht zin had in het trainen. Niet dat het de afgelopen jaren niet zo was, maar de oefenmeester zit op zijn plek in Amsterdam-Oost. Een duidelijk voorteken om te blijven. “Het is een ouderwetse, gezellige en ambitieuze vereniging. Ik heb een heerlijke spelersgroep met een mix van jonge jongens en dertigers. Dat klikt heel erg goed. Het niveau is behoorlijk hoog. We staan er natuurlijk goed voor en je weet: als je wint, heb je heel veel vrienden. Dan is iedereen tevreden.”

Zo ook het bestuur. Vrij snel waren ze eruit om nog een jaar met elkaar door te gaan. JOS/Watergraafsmeer staat bovenaan, stevent af op promotie naar de Hoofdklasse en zit bij de laatste 32 van de districtsbeker. De rekensom is ook voor Ten Bosch snel gemaakt. “De selectie is tevreden, de opkomst is goed, de sfeer ook. Dan hangt het van mij af of ik het nog leuk vind. Ik ben heel blij met de club. JOS ademt voetbal. We hebben een twaalfde man, dat zijn allemaal oudere mensen die al jaren bij JOS lopen. Het zou heel mooi zijn als we dit jaar promoveren.”

Daarvoor werd de basis gelegd tijdens een trainingskamp in Breda. De Amsterdammers oefenden afgelopen weekend tegen Hoofdklasser Achilles Veen (1-1). Op zaterdagavond werd ook de binnenstad bezocht. “Hadden we bijna een hele kroeg voor onszelf”, weet Ten Bosch nog. “Het begon heel rustig en op een gegeven moment pakte de een na de ander de microfoon en ging zingen. Dan is het één groep. Donker, licht, geel, blauw; het is een team. Dat is het leuke, daar geniet ik van.”

Foto: Mario Wormhoudt