Cor van Garderen (Aalsmeer): “Punt in mindering is belachelijk”

De KNVB heeft besloten om naar aanleiding van het opstootje in de wedstrijd DHSC – Aalsmeer (0-1) op 17 oktober 2015 beide ploegen te straffen met punten in mindering. DHSC krijgt drie punten en Aalsmeer één punt in mindering in de zaterdag tweede klasse B.

Aalsmeer-trainer Cor van Garderen is het totaal niet eens met de opgelegde straf. “De wedstrijd werd gestaakt na een overtreding van DHSC. Het was een behoorlijke schop waardoor er een opstootje ontstond. In dat opstootje gebeurde er vrij weinig. Er is misschien één duwtje uitgedeeld en vervolgens staakte de scheidsrechter de wedstrijd om even af te koelen. Ik vind deze beslissing echt belachelijk.”

De oefenmeester geeft aan dat Aalsmeer de straf niet zomaar zal accepteren. “We laten het hier zeker niet bij zitten. De wedstrijd is uiteindelijk ook gewoon zonder problemen uitgespeeld. Ik heb ook nog tegen de scheidsrechter gezegd dat hij geen rode kaart hoefde te trekken om het zo niet uit de hand te laten lopen. We gaan even kijken wat we er aan kunnen doen. In principe is het een zaak voor het bestuur en ik hoop dat wij uiteindelijk niet worden benadeeld.”

Van Garderen baalt logischerwijs van de veranderde stand op de ranglijst. “We worden hierdoor erg benadeeld, Almere loopt nu een punt uit. Toch zijn wij bezig aan een uitstekende serie en we gaan gewoon door waar we mee bezig waren. Ik hoop ook dat de KNVB met gelijke maten meet. Ik wil ploegen geen oor aan naaien, maar er is bij de Valleivogels – FC Almere geloof ik ook wat gebeurd. Ik weet niet precies wat er daar aan de hand was, maar ik verwacht wel dat de KNVB alle ploegen gelijk behandelt.”

Kijk hier voor de nieuwe stand in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Joey Schoo
Foto boven: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!