Cornet (Zeeburgia): “Ik ging knock-out en werd pas wakker in het ziekenhuis”

De blessure van Dino Cornet valt mee. Zondag viel de 25-jarige spits van Zeeburgia in de verloren wedstrijd bij Legmeervogels (3-1) uit met een rugblessure en zijn linkerschouder uit de kom. In het AMC bleek deze week dat zijn rugwervel was verschoven. “Die hebben ze nu rechtgezet. Ik moet nu 24 uur rust houden, morgen overleg ik met de fysiotherapeut of ik kan spelen aanstaande zondag tegen Weesp.”

Het zag er ernstig uit toen Cornet vlak voor rust na een hard duel met de tegenstander roerloos op de grond bleef liggen. “Ik weet niets meer van dat moment. Ik ben knock-out gegaan en werd pas wakker in het Amstelland Ziekenhuis. De schrik zat er goed in, maar nu voelt het gelukkig goed aan.”

Volgens trainer Imdat Ilguy heeft zijn speler geluk gehad. “Hij schreeuwde het uit van de pijn en zei dat hij met zijn ene oog niet goed kon zien. Voor hetzelfde geld raakt hij verlamd bij zo’n actie, dus ik ben blij dat het meevalt. Morgen kijken we of hij weer mee kan trainen.”

Foto Alain MUnoz: Dino Cornet gaat knock-out in de wedstrijd tegen Legmeervogels
Foto Alain MUnoz: Dino Cornet gaat knock-out in de wedstrijd tegen Legmeervogels

Cornet is er op gebrand om er zondag weer te staan, twee jaar geleden speelde hij nog bij de tegenstander. “Ik ken iedereen bij Weesp en zie sommige jongens ook buiten het veld. Buddy Buddenberg en Ramon Westland zijn vrienden van mij. Ik wil ze pakken zondag.”

Zijn eerste seizoen bij Zeeburgia liep vorig jaar uit op een teleurstelling, maar dit seizoen heeft Cornet zijn draai gevonden. Zondag maakte hij voordat hij geblesseerd raakte een prachtig doelpunt vanaf de middenlijn, alweer zijn zesde van het seizoen. Ilguy: “Het is een wereld van verschil met afgelopen jaar. Hij schijnt vorig seizoen een probleemgeval te zijn geweest, maar ik weet hem blijkbaar te raken. Je moet hem wel kort houden, maar dan is het een voorbeeldige speler.”

De spits kan zich dit jaar focussen op Zeeburgia. Hij is inmiddels gestopt bij het Nederlandse ID-team, een elftal bestaande uit spelers met een IQ niet hoger dan 75. “Ik heb nu twee kinderen, dus het nationale elftal werd me te veel. Ik kan me nu volledig richten op Zeeburgia.”

Verslag Sam Porskamp
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!