Home / Algemeen / Counterend Nieuw West verslaat DCG

Counterend Nieuw West verslaat DCG

Met negen punten onderling verschil, was het op papier van tevoren geen spannende wedstrijd, maar niets is minder waar. Nieuw West dat voorafgaand aan de wedstrijd op drie punten stond, ging op bezoek bij DCG, één van de koplopers in de competitie. Wat DCG afgelopen wedstrijden wel lukte, ging vandaag niet op. De jonkies met het snelle voetbal konden niet op tegen de meer ervaren ploeg uit Nieuw West. Stonden de ploegen in de eerste helft op een gelijke stand, nam Nieuw West in de tweede helft toch de drie punten mee naar huis, door de thuisploeg met 1-4 te verslaan.

De wedstrijd begon in een rustig tempo. Beide teams waren niet overdreven fel en lieten elkaar een beetje opkomen. Als in de derde minuut Bilal Elkhamlichi van Nieuw West van het veld af moet met een knieblessure, moet trainer Otto Gilds meteen omschakelen en hij brengt zijn back Bokiar Azoufri in. Nieuw West laat DCG een beetje komen, maar staat goed in de verdediging, waardoor de ballen niet veel kwaad kunnen. Het baltempo ligt niet al te hoog, dus ze zijn ook makkelijk te onderscheppen.

In de 12e minuut krijgt Nieuw West echter een kans en het is meteen raak. Jamal Ahaddouch heeft de bal nog buiten het strafschopgebied van DCG als hij de bal naar Anass Benhammouch speelt die voor het doel staat. De keeper van DCG staat op zijn verkeerde been als Anass Benhammouch de bal binnenkopt. 0-1.

Hierna is DCG iets minder gelaten en gaat het wat feller spelen. Een vrije trap van Chester Steward komt gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Nieuw West. De keeper botst bij het uitkomen vol op zijn eigen speler, maar niet voordat de bal veilig weg is. De ploeg van John Limon is onrustig en kan niet opbouwen zoals zij wil. Nieuw West richt zich vooral op de vrije trappen en de counters. Een vrije trap van Mounhir  Ghannoen komt in de handen van de keeper van DCG. Gelukkig weet DCG in de 22e minuut ook wat counteren is en dit lukt Fernon Haselhoef aardig als hij de bal op de linkerpaal schiet. De bal komt via de paal terug voor de voeten van Gary Bouwmeester en die schiet de bal direct binnen. 1-1.

Hierna zit DCG beter in zijn vel en komt met een paar goede acties. Een bal van Chester Steward gaat over en Joshua Koene kopt net naast, maar ook Nieuw West heeft mogelijkheden. Bijvoorbeeld als vanuit een vrije trap, in de 39e minuut, de bal in de handen van de keeper van DCG komt. Deze laat hem echter los en heeft hem pas weer vast als hij in zijn goal staat. Gelukkig voor DCG had de grensrechter gevlagd voor buitenspel en wordt het doelpunt afgekeurd.

Na de rust had DCG grotendeels het balbezit. Acties volgen elkaar op en de thuisploeg heeft weer het geloof dat deze wedstrijd goed zal aflopen. Thom Leenen stuift in de 54e minuut recht op de keeper af. Deze komt met gevaar voor eigen leven in en kaatst de bal weg. Een minuut later is het weer spannend als Fernon Haselhoef net naast de linkerpaal schiet. Nieuw West laat DCG komen, maar houdt zich aan het plan. Counteren. De omschakeling gaat voor DCG te snel in de 59e minuut als Nieuw West een vrije trap krijgt. Mounhir Ghannoen die een gevaarlijk goed schot heeft neemt de bal en schiet hem het strafschopgebied in. De bal komt hoog bij Karim Morrison en hij kopt hem binnen. 1-2.

Na de voorsprong van Nieuw West, gaat DCG er vol voor. Maar de verdediging van het team van Otto Gilds is sterk. Negen man staan de bal weg te houden bij het doel en de twee doelpuntenmakers blijven rond de middenlijn hangen. ‘Ze mogen teveel!’, schreeuwt de trainer van Nieuw West. Een gelijkmaker hangt ook tot de 80e minuut in de lucht. Een bal van Donny Kessing op Joshua Koene, wordt op de lat gekopt; dit had makkelijk de 2-2 kunnen zijn.

 

Nieuw West trainer Otto Gilds coach zijn ploeg naar de zege op DCG

Na de 80e minuut krijgt Nieuw West echter de kans om de overwinning veilig te stellen. Karim Morrison die rond de middenlijn bleef hangen krijgt in de 86e minuut de bal voor zijn voeten en schiet de bal naar Jamal Ahaddouch, die links voor staat en de bal hard in de rechterhoek schiet.  1-3.

DCG weet het al. Maar blijft proberen. In de 89e minuut neemt Gary Bouwmeester de bal mee, weliswaar met zijn onderarm, en schiet hem binnen. Afgekeurd. Na deze actie countert Nieuw West weer. Ditmaal komt de bal bij Ilias Zerroug, die de bal namens Nieuw West voor de 4e keer in het doel van DCG laat verdwijnen.

Trainer Otto Gilds is zeer tevreden over de wedstrijd: ‘We hadden een strijdplan. Ik ken John Limon en weet hoe hij werkt. Hij heeft veel jonge spelers. Ik heb vijf dertigers in mijn elftal. We zijn een ploeg die goed achter de bal staat. We spelen met discipline en geduld. Als je naar het balbezit kijkt had DCG 60% de bal in het bezit en wij 40%. Maar wij hadden een goede organisatie staan en ons geduld werd beloond. Ik dacht: laat DCG maar domineren, wij hebben de counter. We hebben gegroepeerd gevoetbald en we hebben collectief gewonnen.’

DCG trainer Limon ziet zijn ploeg met 1-4 verliezen

John Limon ziet de nederlaag meer als een leerproces: ‘Ik vond dat wij niet het spel speelden dat wij normaal spelen. We hadden vanaf het begin een soort gelatenheid over ons heen. Ik had de jongens nog gewaarschuwd. Bij Nieuw West hebben ze de ervaring en een goed schot. Ik heb in de rust gezegd wat er moest gebeuren. We moesten meer druk zetten en de omschakeling moest een stuk sneller. Dat zag je. Als zij counteren, slaan ze alles over. We zijn hier niet in geslaagd. De scherpte ontbrak bij ons. Het team is in ontwikkeling en soms spelen we optimaal en soms moeten we met de billen bloot. We hebben vandaag collectief gefaald.’

De doelpuntenmakers: Ilias Zerroug, Jamal Ahaddouch, Anass Benhammouch en Karim Morrison.

Verslag en foto’s Anouschka Nuijens

Send this to a friend