Home / Algemeen / Crombeen (RODA ’23) en Schakel (AMVJ) verwachten spannende bekerderby

Crombeen (RODA ’23) en Schakel (AMVJ) verwachten spannende bekerderby

Aanstaande zaterdag nemen RODA ’23 en AMVJ het tegen elkaar op in de derde ronde van de districtsbeker. Roda-aanvoerder Michael Crombeen en AMVJ-trainer Hans Schakel blikken vooruit op het duel tussen de zondag derdeklasser en de zaterdag tweedeklasser.

RODA ’23 staat op dit moment op de vijfde plaats in de zondag derde klasse C. Crombeen hoopt dat hij dit seizoen met zijn ploeg de nacompetitie haalt. “We willen de derde periode winnen en via die weg de nacompetitie halen. Uiteindelijk is het doel om te promoveren. We zijn goed uit de winterstop gekomen. Het is alleen jammer dat we tegen AGB en IVV gelijk speelden. Tegen AGB kregen we in de laatste minuut een onterechte penalty tegen en in het duel met IVV gaven we de goals echt onnodig weg.”

AMVJ presteert dit seizoen uitstekend en is gedeeld koploper met AFC in de zaterdag tweede klasse A. Ondanks dit gegeven pakt Schakel de beker wel serieus op. “Natuurlijk ligt de prioriteit bij de competitie omdat we er zo goed voor staan. Toch is het leuk dat we nu zo ver zijn gekomen in de beker en dan merk je wel dat het gaat leven. De voorgaande jaren waren we eigenlijk elke keer vroegtijdig uitgeschakeld.”

Schakel

De coach moet voor het bekerduel van zaterdag wel enkele spelers missen. “Er zijn een aantal jongens met vakantie of een weekendje weg. Ik heb ook liever dat ze dat met bekerwedstrijden plannen en niet wanneer er een competitiewedstrijd op het programma staat. Spelers die tegen een basisplaats aan zitten zullen nu gaan spelen.”

Crombeen is fit voor de wedstrijd van zaterdag maar ook RODA ’23 moet enkele spelers missen. “We hebben een schorsing en onze nummer tien Dennis Bakker is geblesseerd. Ondanks dat zie ik de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Het is ook een uitdaging om tegen een tweedeklasser te spelen. Ik denk dat wij de potentie en kwaliteiten hebben om in de tweede klasse te spelen. Zaterdag kunnen wij zien waar we staan.”
Crombeen

De verdedigende middenvelder heeft AMVJ een aantal keer zien spelen en weet waar de kracht van de ploeg legt. “Het is een stugge ploeg met veel ervaring. Ze hebben een sterk centraal duo en een goede spits. Het zal een hele lastige wedstrijd worden.”

Ook Schakel denkt dat het een spannende wedstrijd wordt zaterdagmiddag. “Ik denk dat zij ook erg gemotiveerd zijn om te winnen van een ploeg wat een klasse hoger speelt. Zij hebben een jonge en goede ploeg wat verzorgd aanvallend voetbal speelt. Roda heeft in aanvallend opzicht veel kwaliteiten. Het is voor ons ook een uitdaging en aangezien wij ook op de aanval spelen denk ik dat het een leuke en open wedstrijd wordt.”

De captain van RODA ’23 denkt dat de wedstrijd niet binnen negentig minuten beslist zal worden. “Ik denk dat de wedstrijd eindigt in 2-2 en dat wij winnen na strafschoppen,” aldus Crombeen. Het wordt een moeilijke pot maar wij winnen met 2-3,” besluit de oefenmeester van AMVJ.