Cruciale beslissingen nekken KDO bij GDA

Op bezoek bij het hoog geklasseerde GDA is zondag tweedeklasser KDO er niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen. De ploeg van Raymond de Jong wees na afloop van de 3-2 nederlaag vooral naar cruciale beslissingen van de scheidsrechter.

In de eerste helft waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen op het harde en droge grasveld in Den Haag. Tegen fysiek sterke GDA gaf KDO nauwelijks iets weg. Vlak voor rust braken de bezoekers uit De Kwakel zelf de wedstrijd open. Bas Kok bediende Mathijs van Rijn met een vrije trap op maat, waardoor laatstgenoemde de 0-1 kon maken.

Twee minuten na rust had Thijs Plasmeijer een ideale mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar in kansrijke positie schoot hij over. Vlak daarna profiteerde GDA optimaal van balverlies van KDO. In buitenspelpositie – het vlagsignaal van de grensrechter werd door de scheidsrechter weggewuifd – bracht Mo Achalhi de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1.

In de 52ste minuut dacht Van Rijn met zijn tweede van de middag de voorsprong te herstellen, alleen werd zijn kopbal bij de tweede paal tot ieders verbazing afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dit tot grote frustratie van de Kwakelaars, die GDA vervolgens in korte tijd door treffers van Nabil Benali en Achalhi zagen uitlopen naar 3-1.

Pas in de blessuretijd slaagde KDO erin weer iets terug te doen. Van Rijn werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en nam zijn verantwoordelijkheid door de toegekende strafschop beheerst binnen te schieten. Het betekende zijn veertiende competitietreffer dit seizoen, maar niet voldoende om KDO aan een goed resultaat te helpen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2)