Home / Algemeen / Cruciale zege voor Ajax op Hoek

Cruciale zege voor Ajax op Hoek

Dat het al geruime tijd geen 5 voor 12 meer is voor Ajax maar ver daar overheen, is al een tijdje bekend. Maar er is nog niets beslist en dus blijft er hoop. En die hoop is nog steeds levend, na een zege op Hoek, waar eerder deze week de trainer opstapte.

Ajax startte net zoals vorige week zeer overtuigend en al binnen luttele seconden was het Lesly de Sa die in het zijnet schoot. Het rumoerige weekje bij Hoek kon Ajax wel eens in de kaart spelen. Maar de gasten uit Zeeuws Vlaanderen bleken toch niet voor niets naar Amsterdam te zijn gekomen. In de achtste minuut raakte Dico Koppers een schot van Rik Impens dusdanig, dat het bijna in het eigen doel verdween. Het duel was in het eerste kwartier behoorlijk in balans en werd gekenmerkt door veel strijd. Daarna kreeg Ajax wat kansen. Zo kreeg Tristan Buis een kopkans die net over ging en raakte De Sa de lat. Daarna kreeg Hoek een grote kans, maar Karim Bannanidie vond Virgil Deen op zijn pad.

De Amsterdammers speelden sterk met onder anderen Eyong Enoh en Stefan Smal, maar moesten toezien hoe Hoek er soms toch gevaarlijk uit kwam. Maar voor rust kreeg Ajax de uitgelezen kans op de 1-0. Na een schot van Romano de Jonge kwam de bal op de arm van Giovanni Delannoy. De bal ging op de stip en Carlos Opoku schoot onberispelijk binnen. Vlak daarna zag de scheidsrechter hands van Ajax en leek de bal aan de andere kant op de stip te gaan. Maar het was juist Hoek dat de bal op de arm kreeg. Na overleg met de grensrechter ging de penalty dan ook niet door en werd het een doeltrap. Hoek was getergd en kreeg via Impens en Istvan Bakx voor rust nog twee goede mogelijkheden, waarop Deen redde.

De tweede helft begon tam, maar daar kwam na 7 minuten verandering in. De vrije trap van Serghino Sanches bereikte het hoofd van Carlos Opoku die met een sierlijke boog kopbal de verre hoek vond voor de verrassende 2-0. Ajax was helemaal los en de energie spatte van het veld. Het had niet veel gescheeld of Ajax had in de 54e minuut de deur al dicht gegooid. Invaller Kaj de Jong jaagde samen met Jip Bartels op de bal. Daarna werd Stefan Smal gevonden, die vervolgens in kansrijke positie naast schoot. Hoek dacht daarna de aansluitingstreffer te maken, maar de goal van Erwin Franse werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ajax kon opgelucht ademhalen, al bleef het spannend tot een paar minuten voor tijd. De voorzet van De Jong leek een prooi te worden voor doelman De Jonghe. De keeper tastte echter mis, waarna de bal tegen Bartels aan kwam. Hij maakte er wat gelukkig 3-0 van.

Een belangrijke zege voor Ajax, dat een weer wat stijgt op de ranglijst. Het staat wel nog altijd in de gevarenzone, maar is nu ‘slechts’ 2 punten verwijderd van een veilige plek. Komende week gaat het op bezoek bij DVS ’33 in Ermelo. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)