CTO’70 verliest geflatteerd van UNO en blijft in gevarenzone hangen

In Duivendrecht heeft CTO’70 een ruime nederlaag moeten slikken. Tegen UNO werd met maar liefst 1-5 verloren. Het elftal van Dave Seegers is nog steeds niet veilig, de voorsprong in 4F op plek dertien(nacompetitievoetbal tegen degradatie) bedraagt maar vijf punten.

Direct na de aftrap let CTO niet op en volgt er een grote kans voor UNO, maar gelukkig voor CTO’70 weet keeper Edward Lion redding te brengen.  In de zevende minuut een snelle uitval van UNO waarbij  Eric Mbabzi de 0-1 weet binnen te schieten. In de achtste minuut een ingestudeerde corner van CTO die door Michel Lion op de lat wordt geschoten. UNO is vooral gevaarlijk door snelle uitvallen en rond de 11e minuut volgt er weer een snelle uitval, maar ditmaal schiet Eric Mbabazi net naast.

Rene Dolstra krijgt in de 25e minuut een vrije trap te nemen op 25 meter van het doel van UNO, doordat de bal van richting veranderd wordt door Numan Yilmaz staat de keeper van UNO op het verkeerde been en valt de 1-1 binnen.  UNO blijft levensgevaarlijk met snelle uitvallen/counters en in de 26e minuut kan Edward Lion redding brengen op een schot van Eric Mbabazi.  In de 32e minuut een mooi opgezette aanval die UNO niet weet te benutten en van dichtbij wordt de bal naast geschoten. In de 42e minuut tikt keeper Edward Lion zachtjes een speler van UNO aan en wordt de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd, dit buitenkansje wordt benut door Robin Schalkwijk.

Na de rust golft het spel heen en weer met kleine kansen voor beide elftallen en in de 65e minuut raakt Numan Yilmaz van CTO bij  een corner de lat, maar blijft het 1-2 voor UNO.  CTO was in de rust nogmaals gewaarschuwd voor de snelle spitsen van UNO, maar in de 80e minuut volgt een counter die door Eric Mbabazi eenvoudig wordt afgemaakt en zet UNO op een comfortabele 1-3 voorsprong.  CTO neemt meer risico en dat is in het straatje van UNO, die in de 86e minuut countert en Eric Mbabazi in staat stelt de 1-4 binnen te schieten. CTO heeft het moeilijk en het wordt nog erger in de 88e minuut krijgt UNO een cadeautje als er foutief wordt terug gespeeld op keeper Edward Lion en Robin Schalkwijk zelfs de geflatteerde 1-5 eindstand op het bord weet te schieten. Voor CTO wachten nog een paar zware wedstrijden om de 4e klasse veilig te stellen en wel te beginnen volgende week zondag 13 april als er een uitwedstrijd is tegen concurrent Nautilus in Amstelveen!

Verslag Peter van Rossum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)