CTO’70 verslaat NFC en doet goed mee in de tweede periode

In Duivendrecht heeft CTO’ 70 een gehavend NFC overtuigend verslagen. In de eerste helft vielen er geen doelpunten, na de pauze werd er maar liefst vijf keer gescoord. Het duel in de vierde klasse F eindigde in een 4-1 zege voor CTO. Door de overwinning staat het elftal van Dave Seegers er uitstekend voor in de tweede periode.

De bezoekende ploeg van trainer Gerard Adelaar moest het doen zonder de gebroeders Patrick en Dennis Spitteler,  beiden waren voor een wedstrijd geschorst. Vanaf het eerste fluitsignaal begon CTO fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde in de eerste minuut direct tot een schotkans van Michel Lion. In de zesde minuut was er een ingestudeerde corner waarbij Lion een goed schot lostte dat via de bovenkant van de lat over ging. NFC kwam na twintig minuten iets beter in de wedstrijd, zo schoot Yacob Sason een mogelijkheid voorlangs. In de 25e minuut onderschepte Rene Dolstra een bal en gaf hij Michel Lion een mogelijkheid, NFC-keeper Barry Douma keerde echter uitstekend.

1453550_664772503568017_1926901999_n

De tweede helft was wat levendiger met een beter spelend CTO dat in de 55ste minuut de leiding nam. Met een afgemeten pass  stelde Michel Lion  de goed meegekomen Sherman Brown in de gelegenheid om er 1 – 0 van te maken.  NFC probeerde terug te komen maar had het geluk niet mee. Paal en lat stonden NFC-goals in de weg.  Wat dat betreft verging het CTO beter, na 67 minuten was Rene Dolstra namelijk trefzeker en zette hij zijn ploeg op een  2 – 0 voorsprong. Drie minuten later kon NFC de achterstand verkleinen. CTO-keeper Edward Lion kreeg een afstandsschot van Kevin Hoogeweg niet onder controle waarna Niek Roest van dichtbij kon binnen koppen, 2 – 1.

1441261_664773173567950_1842016616_n

NFC nam in de slotfase veel risico en kreeg hiervoor de deksel op de neus. In de 83e minuut zette Sherman Brown goed door, omspeelde hij Douma en gaf hij Georgie Benschop een niet te missen kans. In de 87e minuut ontving Numan Yilmaz de bal op 30 meter van het doel en schoot hij  met een geplaatste lage schuiver de 4-1 eindstand op het scorebord. Door de overwinning gaat CTO nu aan de leiding in de tweede periode. Het elftal staat wel achter KDO, maar zij zijn al verzekerd van nacompetitie en doen dus niet meer mee in de tweede periode.