Home / Algemeen / Cusell verlaat Ajax voor prof avontuur in Indonesië

Cusell verlaat Ajax voor prof avontuur in Indonesië

Op een paar details na is de overgang van Tonnie Cusell van Ajax naar het Indonesische Barito Putera rond. De aanvaller vliegt komende week naar Indonesië om de laatste details in het contract te bespreken.  Cusell tekent dan een contract voor een jaar.

Cusell: “Dit is  een mooie kans voor  mij. Ik ben daar natuurlijk wel een aantal keer geweest met het nationale elftal maar de club competitie (de ISL, red.) zal voor mij een grote verrassing zijn. Het niveau kan je vergelijken met de top van de Jupiler League en de onderkant van de eredivisie.  Het zal een grote uitdaging worden.

Cusell begin met voetballen bij FC Abcoude. Daarna volgen Haarlem, DWS, Vitesse, FC Twente, FC Volendam, ADO’20, JOS Watergraafsmeer, DWV, RKC, AFC, NVC, FC Hilversum, GVVV en de amateurs van Ajax.

Tonnie Cusell

Bij Ajax begon hij dit seizoen aan een nieuw avontuur maar mede door een blessure kwam hij weinig aan spelen toe. Cusell: “Ik heb met manager Jan Fleijsman gesproken en hij vond het jammer dat ik weg ga maar ze gunnen met absoluut het avontuur en zullen me dan ook helpen bij de overgang waar nodig.”

De zesvoudig international van Indonesië won al wel wat informatie in bij de andere Nederlanders die in de ISL uitkomen.  Cusell: “ Sergio van Dijk, Diego Michels en Ruben Wanbanaran spelen ook in de ISL. Zij hebben me goede verhalen verteld maar eerlijk gezegd heb ik geen idee wat me te wachten staat. “

indonesians-abroad-tonnie-cusell-satu-assist-abdul-rahman-lestaluhu-debut-di-cs-vise-f4d1a93

Cusell vertrekt begin van de volgende week naar Indonesië om de laatste details uit zijn contract te bespreken. Als dat in orde is, wat hij wel verwacht , keert hij alleen voor de feestdagen nog even terug naar Nederland. Cusell: “ De competitie begint in januari en de voorbereiding op het seizoen is zelfs al begonnen. Ik ga in eerste instantie zonder mijn gezin. In de zomer zullen ze dan een aantal weken komen om te kijken of ze het wat vinden. Voorlig ga ik dus alleen het avontuur beginnen.”