Daan Boerlage

Daan Boerlage van OFC naar ADO ’20

Komend seizoen verruilt Daan Boerlage OFC voor de competitiegenoot ADO’20. Boerlage speelde in de jeugd van AZ en speelde vervolgens voor Cambuur, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal.

Blessures gooiden echter roet in het eten, waarna hij er bewust voor koos om een stapje terug te doen en bij OFC aan de slag te gaan. In Oostzaan was de middenvelder een vaste waarde en nu gaat hij dus aan de slag bij ADO ’20.

Toan Tan, voorzitter van de technische commissie van ADO ’20, is blij met de komst van Boerlage: “Na het vertrek van Bas Vellema (naar Purmersteijn, red.) hadden we een positie vrij op het middenveld en via via kwamen we in contact met Daan. We kennen hem natuurlijk van OFC, maar ook dichtbij huis waren de meningen zeer positief over hem. Michel Doesburg kende Daan nog uit zijn AZ-periode en roemde vooral zijn inzicht en positiespel. Daarnaast is Daan een controlerende middenvelder die ook goed kan voetballen en sterk is in de passing en combinatie. Ook van oud ploeggenoten wisten we dat Daan van toegevoegde waarde is voor onze selectie.”

De 22-jarige Boerlage zelf is ook blij met de overstap. “ADO’20 is een mooie club en ik ken daar al veel spelers. Ook heb ik met een aantal spelers die erbij komen nog gespeeld. De ambitie die ADO heeft spreekt me erg aan en hoewel we volgend seizoen een jong team hebben, verwacht ik zeker dat we voor prijzen kunnen gaan spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC