Home / Algemeen / Daan Post (RODA’23) keert nu wel terug bij FC Abcoude

Daan Post (RODA’23) keert nu wel terug bij FC Abcoude

Daan Post draagt volgend seizoen weer het shirt van FC Abcoude. De 19-jarige rechtsback begon in zijn woonplaats met voetballen, waar hij tot de F-pupillen speelde, en komt ruim tien jaar later over van derdeklasser RODA’23.

Vorig jaar was Post, als A-junior van AFC, ook in gesprek met Abcoude-trainer Tonnie Bras. Toen kwam het niet tot een terugkeer. “Ik had al een goed gevoel bij RODA’23 na een fijn gesprek met Cor ten Bosch (trainer, red.). Daar had ik het dit seizoen naar mijn zin en ik kon ook blijven.” Bras probeerde Post opnieuw te overtuigen van zijn komst en deze keer met succes. “Ik heb een goede klik met Tonnie. Bovendien is het lekker dichtbij, een klasse hoger en ken ik veel jongens.” Van de huidige selectie speelde hij in de jeugd van de Abcoudenaren nog samen met Stefan van der Hoef.

De verdediger moest dit seizoen wennen aan zijn overstap van de jeugd naar de senioren. “Met AFC heb ik altijd in de top gevoetbald tegen eredivisieploegen. Toch moest ik even wennen aan de stap naar het seniorenvoetbal. Misschien dacht ik er iets te makkelijk over. Verdedigend was het lastig, omdat de meeste aanvallers fysiek sterk en slimmer zijn. Aanvallend was ik juist in het voordeel. Maar volgens mij gebeurt het vaker dat een jeugdspeler tijd nodig heeft om te wennen aan de senioren.”

Na één seizoen laat hij RODA’23 achter en is Post volgend seizoen actief in de zondag tweede klasse B. “Ik verwacht er veel van. Dit jaar hebben ze al tot de winterstop bovenin meegedraaid, het zou mooi zijn als we dat nu een heel seizoen vol kunnen houden. Ik heb er heel veel zin in.”

Foto: Koos van der Leest

Send this to a friend