Daan Stevens terug onder de lat bij RODA’23: “Dit verleer je niet”

Het was op sommige momenten nog even onwennig voor Daan Stevens, maar de 24-jarige doelman stond afgelopen zondag weer onder de lat bij zijn RODA’23. Uit voorzorg gestopt vanwege zijn studie, in tijd van nood alsnog bij de selectie gehaald door trainer Cor ten Bosch. “Nu begint het weer te kriebelen.”

Eigenlijk zou Stevens in het derde elftal keepen van de Bovenkerkers, een vriendenteam dat hij geregeld te hulp schiet. Vanwege een blessure van doelman Ruben Geervliet was de nood echter hoog bij trainer Cor ten Bosch, dat hij Stevens bereid vond het doel te verdedigen tegen Ouderkerk (3-1 overwinning, red.). En dat zonder training.

Stevens traint voor zichzelf, maar dat is anders dan wedstrijden keepen. “Het is fijn om weer op de plek te staan waar je altijd hebt gestaan, iets doen wat je leuk vindt. Sommige situaties was het even onwennig, dat gaat wat makkelijker als je echt fit bent en wedstrijdritme hebt. Het ging iets minder soepel, maar ik weet hoe het moet. Dat gaat ook na vier maanden niet in één keer weg. Het is net als fietsen: dat verleer je niet.”

Uit voorzorg voor het afstuderen van zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft besloot Stevens te stoppen. “De tijden zijn erg onregelmatig. Vaak moet ik langer doorwerken, waardoor ik opeens niet kan trainen. Ik wilde niet aan een seizoen beginnen en na een maand moeten zeggen: dit lukt me niet. Dat wil ik voor zijn, kan ik ook niet maken in de selectie. Liever andersom, dat ik niet begin en toch terug kan komen.”

20161204-roda23-ouderkerk-foto-koos-van-der-leest-daan-stevens

Tot de winterstop helpt Stevens zijn oude teamgenoten uit de brand. Hoe het er daarna uitziet, is nog niet duidelijk. “De winterstop biedt mij de kans om erover na te denken. Dan is mijn studie een maand verder en zijn de werktijden hopelijk iets regelmatiger. Het begint wel weer te kriebelen.”

Trainer Cor ten Bosch had alleen maar lovende woorden over voor zijn nieuwe doelman nodig. “Echt een enorm verschil met de afgelopen weken. Wij hebben een rustpunt achterin nodig. Nu staat er een volwassen man en je ziet hoeveel rust dat met zich mee brengt. Misschien was de druk voor de jonge keepers (Jordi Bungener en Ruben Geervliet, red.) te hoog. Na de blessure van Geervliet stonden wij met de rug tegen de muur, ik ben blij dat Daan kon invallen. En ik ga zeker met hem in gesprek, want ik wil hem behouden.”

Voor Stevens hangt het af van de voortgang van zijn studie. “Ik ga het er met Cor over hebben. Het zit er in dat ik blijf en ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Maar ik wil wel een goede keuze maken. Niet dat ik na een paar weken al afhaak.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)